SDP ja EU-vaalit

Share |

Torstai 28.11.2013 klo 23.05 - Ville


Ensi vuoden toukokuussa käydään Suomessa EU-vaalit, johon SDP:n puoluevaltuusto nimeää Salossa tämän viikonlopussa ehdokkaita. Listalle on alustavien tietojen mukaan tulossa monia erinomaisia nimiä, jotka tarvitsevat vaalityössä koko puoluekentän aktiivisen tuen.

Euroopan nykyisessä taloudellisessa ja poliittisessa tilanteessa vaaliasetelma ei tule olemaan SDP:lle helppo. SDP:n on selätettävä Ylen gallupit, jotka marraskuun lopulla lupasivat puolueelle vain kahta euroedustajaa. Toteutuessaan tämä ei olisi alkuunkaan tyydyttävä tulos ja gallupit on nähtävä pikemminkin nyt herättäjänä ja kirittäjänä vaalityöhön. Tavoitteeksi on yksinkertaisesti otettava se, että teemme vuoden 2009 vaaleja huomattavasti paremman tuloksen.

Toivottavaa siksi olisi ne SDP:n valtakunnallisesti tunnetut kasvot, jotka mielessään ehkä ovat jo kieltäytyneet eurovaaliehdokkuudesta, vielä kertaalleen harkitsisivat mukaan lähtemistä. EU-vaalituloksella on erittäin suuri vaikutus siihen, mistä asetelmasta lähdetään kevään 2015 eduskuntavaaleihin, joiden tuloksella tulee olemaan hyvin kauaskantoisia vaikutuksia sekä Suomen että SDP:n tulevaisuuteen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini