Jäsenäänestystä puheenjohtajasta kannattaisi vielä harkita

Share |

Perjantai 7.2.2014 klo 15.24 - Ville


Sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtajakilpaan on tällä hetkellä ilmoittautunut kaksi hyvää ehdokasta nykyinen puheenjohtaja valtionvarainministeri Jutta Urpilainen ja Pron:n puheenjohtaja Antti Rinne. Nähtäväksi jää, että tuleeko ehdokkaita vielä lisää.

Kuten muun muassa Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sanna Marin ja kansanedustaja Pauliina Viitamies ovat aiemmin ehdottaneet, SDP:n kannattaisi mielestäni vielä kertaalleen vakavasti harkita neuvo-antavan jäsenäänestyksen järjestämistä puheenjohtajasta. Puolueen kentän aktivoimiselle olisi nykyisessä poliittisessa tilanteessa ilmeinen tarve ja sen parempia asiantuntijoita SDP:n puheenjohtajakysymyksessä, ei ole kuin ovat SDP:n noin 50 000 jäsentä.

SDP:llä on pitkä perinteet jäsendemokratiasta presidenttiehdokkaita, kansanedustajaehdokkaita, kunnallisvaaliehdokkaita ja puoluekokousedustaja valitessa, joten en täysin tavoita sitä, miksei jäsenistö voisi tehdä myös puolueen tärkeintä henkilövalintaa. Teknisesti vaali voitaisiin järjestää Internet-äänestyksen ja vaihtoehtoisesti työväentaloilla pidettävän uurnavaalin yhdistelmällä esimerkiksi huhtikuun lopulla.

Julkaistu mielipidekirjoituksena Demokraatti -lehdessä 7.2.2014.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini