Kaupunginhallitus päätti olla yhdistämättä Tapanilan ja Hiidenkiven koulua

Share |

Maanantai 4.5.2015 klo 21:50 - Ville


Vuoden vireillä ollut keskustelu Tapanilan ja Hiidenkiven koulun hallinnollisesta yhdistämisestä tuli tänään päätökseen, kun kaupunginhallitus päätti, ettei kouluja yhdistetä.Opetuslautakunnan jäsenenä olen seurannut tätä prosessia tiivisti ensimmäisestä vuosi sitten pidetystä kouluverkkotilaisuudesta pyrkien arvioimaan sitä, että miten tässä kysymyksessä on parasta toimia niin alueen koulujen kuin Helsingin kaupungin kokonaisedun näkökulmasta.  
Tänään voidaan todeta, että politiikassa yhteistyöllä niin omassa valtuustoryhmässä kuin yli puoluerajojen on suuri merkitys. Tässä Tapanilan koulujen asiassa se toimi lautakunnasta alkaen hyvin vasemmistoliiton kanssa ja nyt kaupunginhallituksessa enemmistö kääntyi kannallemme, että hallinnollista yhdistämistä ei kannata tehdä näiden koulujen kohdalla.
Viimeksi aamulla kirjoitin blogissani perusteluni, miksei Tapanilan kouluja kannata yhdistää. Toivoin kannanotossani myös, että nyt alueen kouluissa saadaan kauan odotettu työrauha ja voidaan jatkaa koulujen kehittämistä nykyisissä puitteissa. Nyt toivon, että tämä on oikeasti mahdollista ja kouluissa saadaan syksyllä jatkaa työskentelyä vuoden epävarmuuden jälkeen normaaleissa oloissa. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini