Kaupunginvaltuusto voi jatkossakin päättää Helsingin kouluverkosta

Share |

Lauantai 30.5.2015 klo 15:13 - Ville


Helsingin Sanomat uutisoi tänään Helsingin kaupungin suunnitelmista siirtää valta kouluverkkotarkastelussa pois kaupunginvaltuustolta. Opetuslautakunnan jäsenenä ja kaupunginvaltuutettuna suhtaudun hyvin varauksella tällaisiin muutoksiin, jotka kaventaisivat kaupunginvaltuuston päätösvaltaa hyvin keskeisessä kunnallispoliittisessa asiassa. Tämä linjaus johtaisi todennäköisesti kouluverkon merkittävään karsimiseen nykymallia nopeammalla aikataululla. Lautakunnan ja opetusviraston viimeaikainen toimintatapa ennakoisi tätä.

Opetusviraston kouluverkkovalmistelussa viimeaikoina olleet epäselvyydet esimerkiksi Suutarilan ja Töyrynummen sekä aiemmin Tapanilan kohdalla myös eivät mielestäni rohkaise lisäämään opetusviraston ja lautakunnan valtaa tässä asiassa. Jos toimintakulttuuri tulevaisuudessa muuttuu, niin, että vanhempien ja henkilöstön näkemykset tulevat paremmin kuulluksi, on mahdollista pohtia asiaa uudelleen. Viimeaikaisissa ratkaisuissa, kuten toissa viikolla kirjoittamassa blogissani kuvaan Suutarilan ja Töyrynummen osalta, on ollut niin paljon epäselvyyksiä, että on vaikea puoltaa nyt muutoksia.

Kaupunginhallitus on myös viimeaikoina osoittanut haluavansa muuttaa opetuslautakunnan päätöksiä, joten tämä osaltaan kertoo tämän nykyjärjestelmän säilyttämisen tarpeellisuudesta. Kaupunginvaltuustolla ja kaupunginhallituksella on jatkossakin syytä säilyttää sekä valta että myös budjettivastuu näin keskeisessä kunnallispoliittisessa asiassa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini