Puheenvuoro Helsingin vuoden 2018 talousarviosta kaupunginvaltuustossa 15.11.17.

Share |

Keskiviikko 15.11.2017 klo 17:33 - Ville


Osallistun nyt viidettä kertaa tämän valtuuston jäsenenä Helsingin kaupungin talousarvion käsittelyyn. Helsingin ja Suomen talouden näkymät ovat tämän uuden valtuustokauden alussa huomattavasti kirkkaammat kuin olin näissä hommissa ensimmäistä kertaa mukana 2013. 

Nyt kun meillä menee paremmin, on tärkeätä, että kasvun hedelmiä jaetaan tasapuolisesti ja pidetään huolta myös muita heikommassa asemassa olevista kaupunkilaisista. Ensin kehut. Kasvatus ja koulutuslautakunnan jäsenenä pidän merkittävän sitä, että lasten ja nuorten harrastustakuu toteutuu ja sekä varhaiskasvatuksen laadun varmistamiseen ohjataan lisää varoja. Tärkeätä on myös se, että Helsinki kohdentaa enemmän resursseja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn. Pieni tärkeä asia on myös se, että koululaisryhmien maksutonta liikkumista joukkoliikenteessä edistetään.  Sote puolella iloitsen keskustan terveyskeskus hankkeesta. Tämä kaiken sote yksityistämishulinan keskellä Helsingin panostaa julkisen terveydenhuollon kehittämiseen. Hieno asia!

Lopuksi kritiikki. Todella suuresti ihmettelen yhden viime valtuustokaudella päätetyn kaavoitukseen liittyvän kysymyksen liittämistä eräiden valtuustoryhmien vaatimuksesta osaksi tätä tämän syksyn budjettisopimusta. Olipa Vartiosaaren rakentamisesta mitä mieltä tahansa, en ota siihen nyt kantaa, se ei millään juridisella tavalla liity Helsingin vuoden 2018 budjettiin. Missään tällaisissa epämääräisissä, haetaan poliittisia pisteitä, en minä ainakaan halua olla kaupunginvaltuutettuna mukana. Avoimuus, selkeys ja kaikenlaisten koplausten välttäminen, on se millä toivon, että asioita jatkossa tässä kaupungissa hoidetaan.    


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini