Vartiokylänlahti kaupunkiympäristölautakunnassa 29.9.2020

Share |

Maanantai 28.9.2020 klo 18:31 - Ville


Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee huomenna Vartiokylänlahden suunnitteluperiaatteita. Pidän Vuosaaressa asuvana kaupunginvaltuutettuna ehdotettuja suunnitelmia vahvasti ylimitoitettuna ja Itä-Helsingin merkittävät viher- ja virkistysalueet vaarantavina. 
Kaupungin sote. ym. palvelut eivät Vuosaaressa tahdo riittää nykyisellekään asukasmäärälle, joten on vastuutonta suunnitella merkittävää lisärakentamista ilman, että asiaan on esittää ratkaisua. Rastilan leirintäaluetta ei ole tarpeen siirtää sen nykyisestä toimivasta sijainnista. 
Toivon, että kaupunkiympäristölautakunta ottaisi ehdotuksen uuteen tarkisteluun ja harkitsi sitä perusteellisesti uudelleen. Se, ettei 2010 Helsinkiin liitetyn Östersundomin suunnittelu etene, ei ole peruste rakentaa jokaista vihreää aluetta Itä-Helsingissä. 

Avainsanat: Vuosaari, Vartiokylänlahti, Puotila, kaavoitus


Kommentit

28.9.2020 20:23  Säästettävä rakentamiselta

Vartiokylänlahdelle ei tosiaan tarvita massiivista viheralueiden rakentamista. Vartiokylänlahden ja Rastilan metsät ovat nykyisellään hieno luonnonmukainen virkistysalue, joka pitää sellaisena myös säilyttää.

Erityisesti Rastilan rantametsä on suojeltava. Ei tarvitse myöskään kehittää mitään reitistöjä eikä palveluita. Polkuja ja reitistöjä on kyllä kehittämättäkin, kunhan kaupunki jättää alueen rauhaan.

Myös Rastilan leirintäalueesta on paljon suurempi hyöty kaupungille leiritäalueena kuin että se rakennetaan täyteen asuntoja. Rastilaa parempaa paikkaa leirintäalueelle on vaikea löytää. Eikä tarvitse edes etsiä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini