Valtuustoaloite 17.3: Yleinen talviuintipaikka Helsinkiin

Share |

Torstai 18.3.2021 klo 19:22 - Ville


uinti.jpgJätin valtuuston kokouksessa viime keskiviikkona seuraavan aloitteen, jonka allekirjoitti viisitoista valtuutettua eri puolueista: ”Talviuinti on kasvattanut viime aikoina runsaasti suosiotaan Helsingissä. Kaupungissa on tällä hetkellä 13 seurojen ja yhdistysten ylläpitämää talviuintipaikkaa. Kaupunki vuokraa paikat uintiseuroille, jotka järjestävät talviuintitoimintaa jäsenilleen. Tällä hetkellä uusia jäseniä ei oteta missään yhdistyksissä, kun tilat ovat rajalliset. Lajin aloittaminen siis on uudelle innostuneelle nyt Helsingissä miltei mahdotonta.
Kaikille kiinnostuneille helsinkiläisille tulisi olla mahdollisuus nauttia talviuinnista ja sen hyödyistä terveydelle ja hyvinvoinnille. Tämän edullisen lajin myönteiset terveysvaikutukset on todettu useissa tutkimuksissa. Kaupungista puuttuu tällä hetkellä yleinen kaikille avoinna oleva talviuintipaikka saunoineen. Tähän tarkoitukseen soveltuvia vapaita saunoja löytyisi kuitenkin esimerkiksi Rastilan leirintäalueelta ja ne voisi avata julkiseen käyttöön maksua vastaan. Ehdotan valtuustoaloitteella, että Helsinkiin avataan esimerkiksi Rastilan leirintäalueelle talvella 2021-2022 yleinen kaupungin ylläpitämä valvottu talviuintipaikka.”   

Avainsanat: talviuinti, Rastila, aloite, liikunta


Kommentit

24.3.2021 14:43  Elina Paananen

Lisään tähän vielä Rastilan eduksi, että se on hyvien liikenneyhteyksien päässä Rastilan metroaseman vieressä ja siellä on todellakin kaksi saunaa käytettävissä. Olen harrastanut lajia 1990 luvun lopulta. Alunperin uintipaikan järjestelyjä hoiti kaupunki ja lippuja sai sekä kausikäyttöön että kertalippuja. Sauna oli ahkerassa käytössä, myös turisteja ja ulkolaisia opiskelijoita kävi siellä. Jostakin syystä kaupunki lopetti saunan ja uintipaikan yleisen käytön ja vuokraa sitä nyt vain seuroille ja yksityisille.

Osa kävijöistä on jäänyt pois, koska seuralla ei ole erikseen naisten ja miesten vuoroja, nyt olisi käytössä kaksi saunaa. Harrastuksen saatavuuteen varmasti vaikuttaa ettei seuralla ole kertalippumahdollisuutta ja kausilippu on kallis.

Toivottavasti saadaan yleinen terveyttä edistävä harrastusmahdollisuus kaikille Rastilaan.

24.3.2021 14:51  Ville

Kiitos palautteesta! Tämä on tärkeä asia ja toivon, että aloitteen kautta päästään eteenpäin. Moni on tätä uintipaikkaa toivonut!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini