Vuosaaren Meri-Rastilan itäosan asemakaava kaupunkiympäristölautakunnassa 11.5.2021

Share |

Perjantai 7.5.2021 klo 12.18 - Ville


Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee ensi tiistaina Meri-Rastilan itäosan kaavaa. Ymmärrän siihen liittyvän korjausrakentamisen ym. kunnostustoimet ja pienimuotoisen lisärakentamisen.

Esitetyssä muodossaan kaava toisi kuitenkin jälleen parituhatta uutta asukasta Vuosaareen, joka on jo nyt Helsingin suurin lähiö. Jos asukasmäärää kasvatetaan, pitäisi voida myös taata kaikille riittävät terveys ym. kaupungin palvelut. Nämä eivät nykyiselläänkään toimi riittävän hyvin.

Rakentamista kohdistuu suunnitelmassa myös jälleen liiaksi puistomaisiin viheralueisiin.  Helsingissä tuntuu olevan nyt kehitys, että kun Östersundomin kaavoitus ei monista syistä etene, kaavoitusta kohdistetaan erityisesti itäisen Helsingin lähiöihin. Tämä ei ole pidemmän päälle viisas kehitys ja toivoisin asiasta laajempaa keskustelua.

Toivon, että kaupunkiympäristölautakunnassa tämä kokonaisuus otetaan vielä kerran perusteelliseen harkintaan ennen kuin asiaa viedään eteenpäin.

Avainsanat: Vuosaari, Meri-Rastila, kaavoitus, Östersundom


Kommentit

8.5.2021 5.07  Pirjo

Luonto täytyy säilyttää meidän jälkipolville. Metsää pitää säilyttää, että kuulemme lintujen äänen ja kasvien kasvavan. Joku tolkku täytyy olla rakentamiselle.

8.5.2021 9.18  Ville

Tästä olen samaa mieltä!

10.5.2021 9.45  Pirkka Hellman

Itäosan kaavaehdotuksessa pistää erityisesti silmään pysäköintitalojen piittaamaton sjioittelu kaupunkikuvallisesti herkkiin paikkoihin.

19.5.2021 23.16  Ville

Tärkeä palaute!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini