Valtuustoaloite: Vuosaaren Kartanon urheilupuiston pysäköintialueen yöllinen rauhoittaminen

Share |

Maanantai 13.12.2021 klo 15:03 - Ville


Jätin valtuuston kokouksessa 8.12.21 seuraavan aloitteen:   

Vuosaaren Kartanon urheilupuiston parkkialue ja sille johtava Itäreimarintie on muodostunut yölliseksi autojen kiihdyttelyn alueeksi. Autojen moottorien äänistä ja renkaiden niin sanotusta kuminpoltosta aiheutuu erityisesti kesäisin nukkumista vaikeuttavaa yöllistä häiriötä läheisten Vuosaaren Omenamäen ja Porslahden alueen asukkaille. Asfaltissa olevat renkaanjäljet kertovat missä kohdin kiihdyttelyä yleensä tapahtuu.

Minä ja monet Vuosaaren asukkaat olemme laittaneet asiasta palautetta kaupungille kesällä 2021, mutta toimiin tilanteen korjaamiseksi ei ole ryhdytty. Äänekästä ympäriajoa alueella esiintyy nykyisin myös talviaikana. Poliisin resurssit eivät riitä syrjäisten katujen valvontaan, joten kaupungin asukkaille antamat kehotukset olla yhteydessä polisiin ei ole ongelmaan ratkaisu varsinkaan, jos yöllistä ajo alueelle ei ole rajoitettu. Vastaavien yöllisten kiihdytysajojen rajoittamiseksi Vuosaaren golfkentän kiertävälle Itäreimarintielle ja Majakanvartijan kadulle on asetettu 22 - 06 kaikkina viikonpäivinä voimassa oleva ajokielto, joka ei koske huolto- ja tontille-ajoa.

Ehdotan valtuustoaloitteella, että yöllinen ajokielto laajennetaan Kartanon kentän parkkialueelle Vuotieltä vievälle Itäreimarintien osuudelle. Koska kiellon valvonta on vaikeaa, ehdotan, että Kartanon urheilupuiston parkkialueelle laitetaan myös ajoesteet, jotka eivät haittaa pysäköintiä, mutta estävät yölliset kiihdytysajot alueella.


Kommentit

17.4.2022 18:23  Oleksi Vallius

Moi Ville,Kevät tulee ja muuttolinnut lentää kohti Pohjolaa ja niin alkaa myös renkaat ulvomaan öiseen aikaan Vuosaaren jäähallin parkkipaikalla, Staran varikon asfalttiplatalla sekä sen lähialueilla. Kannanottosi häiritsevään epäkohtaan ja sen tuominen julkisuuteen oli loistavaa, kiitos siitä. Itse olen ollut Staraan yhteydessä moneen otteeseen asian tiimoilta ja reagointi siihen on ollut juuri sellaista kun artikkelissasi Vuosaari lehdessä toit esille. Kiinnostaisi tietää miten kyseinen asia etenee. Asumme itse Omenamäenkadulla ja ainakin nyt pääsiäisenä kumi rupesi taas laulamaan öiseen aikaan. Parkkialueilla ja Staran asfalttiplatalla ei ainakaan vielä ole toimenpiteisiin ryhdytty.Yt Oleksi Vallius

18.4.2022 10:36  Ville

Kiitos viestistä! Olen tosiaan asiasta aloitteen tehnyt ja se on käsitelty maaliskuun alussa kaupunkiympäristölautakunnasta. Aiheesta oli juttu Vuosaari-lehdessäkin:
https://vuosaarilehti.fi/2022/03/09/kuminpoltto-liikuntapuiston-parkkipaikalla-yritetaan-estaa/
Päätös pitää vielä hyväksyä kaupunginhallituksessa. En tiedä mikä on kaupungin toimeenpanoaikataulu tässä. Se ei ole asia minkä valtuutettu voi määritellä. Toivottavasti ennen kesää. Kaupunki ei valitettavasti oli kovin vikkelä tällaisissa käänteissä. Kannattaa kysyä asian perään jos ei kuulu Staralta, kun päätös on kerran olemassa. Itsekin toki niin teen, jos ei ala kuulua toimenpiteitä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini