"Talvikunnossapidon puutteet Helsingissä talvella 2021-2022"

Share |

Keskiviikko 30.3.2022 klo 9:45 - Ville


Helsingin valtuustossa on kerran kuukaudessa kyselyntunti, jolle valitaan kaksi etukäteen lähetettyä kysymystä. Tapanani on tehdä aina jokaiselle kyselytunnille joku ajankohtainen kysymys. Tänään keskiviikkona kokoukseen valittiin minun jo aiemmin talvella tarjoama kysymys ”Talvikunnossapidon puutteet Helsingissä talvella 2021–2022”. Apulaispormestarin vastauksen ja keskustelun voi seurata suorana kello 18 alkaen Helsinki Kanavalta.

Lähettämäni kysymys kuuluu seuraavasti:
Kevät on koittamassa, mutta meidän on syytä palata vielä kuluneeseen talveen, joka on ollut runsaan lumentulon takia Helsingissä hyvin haastava liikkumiselle. Itse olen saanut kaupunginvaltuutettuna runsaasti palautetta ihmisiltä siitä, että teiden auraus on kestänyt kauan ja kadut on olleet liukkaat ja heikottamattomat. Harrastan itse Vuosaaressa kesät talvet juoksua ja tiedän missä kunnossa jalkakäytävät ovat. Ne on olleet usein erittäin huonossa kunnossa. Luistimet olisi ollut parempi tapa edetä.
Auraukset ja hiekoitukset on kaupungin ydintoimintaa mikä pitää pystyä hoitamaan lumitalvena kohtuullisessa odotus ajassa. Myös kaupungin palautejärjestelmää tulisi kehittää niin, että talvihoidon ongelmista saa nopeasti ja reaaliaikaisesti tietoa eteenpäin vastuutahoille.
Ilmastotutkijoiden arvioiden mukaan ilmastonmuutoksen edetessä niin sanotut pääkallokelit yleistyvät, kun lämpötila vaihtelee pakkasen ja plussan puolella. Tästä oli juttu Helsingin Sanomissa 18.2.
Kysynkin miten Helsingin kaupunki arvioi talvihoidon onnistuneet tänä talvena ja miten sitä voitaisiin kehittää, että ensi talvi menee paremmin? Mihin pitkän tähtäimen suunnitelmiin kaupunki on ryhtynyt, että vaihteleviin sääoloihin pystytään nykyistä tehokkaammin reagoimaan?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini