Kuulumiset valtuuston kokouksesta 5.10.

Share |

Torstai 6.10.2022 klo 14.58 - Ville


SDP:n valtuustoryhmässä vieraili ennen kokousta Helenin edustajia keskustelemassa kaupungin energiapolitiikasta. Kävimme myös perusteellisen keskustelun valmistautumisesta budjettineuvotteluihin. Itse kokouksen pääagendalla oli tällä kertaa valtuustoryhmien ryhmäaloitteita ja yksittäisten valtuutettujen aloitteita. Valtuuston kokous kesti lähes kuusi tuntia ja päättyi vähän ennen puolta yötä.

Valtuusto hyväksyi myös Malminkartanon Pihkatien kaavan. Vasemmistoliiton valtuustoryhmän ryhmäaloite kaupungin toimenpideohjelman laatimisesta henkilöstöpulan ratkaisemiseksi aloitti pitkän keskustelun henkilöstöpulan syistä. Tässä yhteydessä meidän ryhmämme nosti esille erityisesti palkanmaksuun liittyvät yhä jatkuvat ongelmat. Monet valtuutetut ihmettelivät, miksei pormestari Vartiainen ollut paikalla valtuustosalissa kuulemassa keskustelua. Valtuuston työskentelytapoja tulisi mielestäni kehittää niin, että dialogi kaupunginjohdon kanssa onnistuisi nykyistä paremmin ja virkamiehet voisivat muiden kuntien tavoin myös vastata kokouksissa valtuutettujen kysymyksiin.

SDP:n ryhmässä iloitsimme siitä, että valtuutettu Hilkka Ahteen aloite omaishoitajien maksuttomista liikuntapalveluista nyt meni eteenpäin. Illan viimeinen aloite oli kokoomuksen valtuustoryhmästä tehty esitys Vuosaaren terveysaseman ulkoistamisesta. Vaikka sote-virasto ei ehdotusta kannattanut, kokoomuksen ryhmästä puolustettiin sitä sitkeästi. Keskustelussa näkyi, että valtuuston oikealla ja vasemmalla laidalla on hyvin erilaiset näkemykset siitä, miten kaupungin terveyspalveluja voidaan vahvistaa.

Esitin vastineena Vierusen ulkoistamisponnelle oman ponnen ” Kaupunginvaltuusto edellyttää selvitettävän mahdollisuutta parantaa Vuosaaren alueen terveyspalveluiden saatavuutta avaamalla Meri-Rastilaan ostoskeskuksen uudistamisen yhteydessä sosiaali- ja terveystoimen toimipiste.” Kaupunki on ollut huolissaan Meri-Rastilan alueen asukkaiden hyvinvoinnista ja pyrkinyt puuttumaan tähän muun muassa asuntopolitiikalla. Näkemykseni mukaan  myös terveyspalvelujen vahvistaminen olisi tässä asia mihin pitäisi suunnata enemmän resursseja. Ponsi sai kannatusta lähinnä meidän ja vasemmistoliiton ryhmistä, eikä tullut hyväksyttyä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini