Säännöt sähköpotkulautojen pysäköintiin koko kaupunkiin

Share |

Perjantai 29.9.2023 klo 15.35 - Ville


Sähköpotkulautojen pysäköintiin tarvitaan säännöt myös lähiöihin. Jätin tätä peräänkuuluttavan valtuustoaloitteen viime keskiviikkona. Siinä todetaan seuraavaa:


Sähköpotkulautojen pysäköintikaaos on kesällä 2023 helpottanut Helsingin keskustassa niillä alueilla missä kaupungin lautayrittäjien kanssa sopimat pysäköintisäännöt on otettu käyttöön. Lähiöissä tilanne sen sijaan ei ole parantunut. Pikemminkin päinvastoin. Kun keskustassa tuli rajoituksia, yritykset ovat tuoneet lisää lautoja esimerkiksi Vuosaareen. 


Lähiöissä lautoja jätetään mitä erikoisempiin paikkoihin ja syksyn pimetessä ne muodostavat esimerkiksi pyörällä kulkeville törmäysvaaran. Linja-autopysäkeillä ja asemien (metro & juna) ovien edessä kaatuneiden lautojen kasat vaikeuttavat matkustajien kulkua. Koulujen ympäristöissä on usein runsaasti jalkakäytävillä makaavia lautoja. Pysäköinnissä taloyhtiöiden pihoilla ei ole myöskään sääntöjä, ja laudat saattavat tukkia esimerkiksi jäte ja muiden huoltoautojen kulkureittejä. Nämä esimerkkeinä tapauksista, joissa lautojen holtiton pysäköinti vaikeuttaa muiden liikkujien turvallista ja vapaata kulkua. 


Ehdotan valtuustoaloitteella, että Helsinki ryhtyy toimiin, että kesäksi 2024 sähköpotkulaudoille saadaan pysäköintisäännöt ja valvonta koko kaupungin alueelle. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini