Eduskuntavaalit 2011 - tienristeys

Share |

Sunnuntai 22.8.2010 klo 11.17 - Ville


SDP:n nettisivulla tikittävän kellon mukaan aikaa eduskuntavaaleihin on runsas 200 päivää. Huhtikuun 17. 2011 on tienristeys, jossa ratkaistaan jatketaanko seuraavat neljä vuotta nykyisellä hallituspohjalla vai ottaako SDP vetovastuun.

SDP on ainut potentiaalinen puolue, joka voi nykysuuntausta muuttaa. SDP:n on noustava vaaleissa kannatukseltaan suurimmaksi puolueeksi, sillä muuten on lähes varmaa, että nykyinen hallituspohja jatkaa. Hallituksen veturi saattaa muuttua kokoomusmerkkikseksi, mutta käytännössä tällä ei ole suurta merkitystä hallituksen linjaan, sillä vaalirahakohussa edelleen rypevä pääministeripuolue on jo nyt kokoomuksen ohjailtavissa.

Ääni perussuomalaisille kevään vaaleissa on käytännössä ääni nykyhallituksen jatkolle, sillä otettiinpa perusuuomalaiset mukaan porvarihallitukseen tai jätettiin oppositioon, suurta muutosta ei ole tiedossa politiikan suuntaan. Vain SDP:n nousu suurimmaksi puolueeksi ja sitä kautta avainasemaan hallitusneuvotteluissa voi tuoda muutoksen.

Suomesta on tullut tämän vaalikauden aikana entistä enemmän maa jossa yhä useimmilla ihmisillä menee joko tosi hyvin tai tosi huonosti. Viime vuosien taantuma on entisestään jakannut kansaa. Lisääntyvä polarisaatio ei ole pohjimmiltaan kenenkään etu. Tähän kehitykseen tarvitaan muutos kohti tasa-arvoisempaa Suomea, jossa kaikkien on varallisuuteen tai yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta hyvää elää. Huhtikuussa 2011 äänestäjillä on mahdollisuus päättää siitä, ovatko he tyytyvyäisiä nykylinjaan vai onko sosialidemokraattisen korjausliikkeen paikka.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini