Ehdokkaana kansan kirkon puolesta

Share |

Maanantai 25.10.2010 klo 10.21 - Ville


Olen ensimmäistä kertaa ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Olen Vuosaaressa Koko kansan kirkko listan ehdokkaana numerolla 9 Helsingin yhteiseen kirkkovaltuustoon ja 77 Vuosaaren seurakuntaneuvostoon.

Kirkko on minusta nyt sellaisessa tienhaarassa, suurten haasteiden edessä, että sen sijaan, että seuraisi vierestä, miten se etsii tietä eteenpäin, haluan olla mukana omalta osaltani aktiivisesti keskustelemassa ja vaikuttamassa asioihin.

Helppoja vastauksia kirkon tulevaisuuden haasteisiin ei ole: jäsenkato, talous, kirkon sisäinen jakautuminen, julkisuuskuva, Suomen lisääntyvä moniarvoistuminen, muiden uskontojen kohtaaminen, kysymys suhtautumisesta homoseksuaalisuuteen, kirkkoon kuulumattomien kohtaaminen, nuorten aikuisten saaminen mukaan kirkon toimintaan ym.

Hivenen kärjistetysti voi sanoa, että kansan kirkon tulevaisuus on nyt puntarissa ja seuraavat neljä vuotta tulevat olemaan hyvin ratkaisevia sen kannalta, säilyttääkö kirkko asemansa suomalaisen yhteiskunnan yhtenä keskeisenä ja rakentavana toimijana.

Nykyistä tilannetta vasten näen itseni koulutukseni ja kirkkohistorian tutkijan työkokemuksen puolesta asiantuntijaehdokkaana, joka on valmis lähtemään hakemaan sillä tiedolla ja kokemuksella, mitä minulla on kirkosta ja sen historiasta paikallistasolla ratkaisumalleja suuriin kysymyksiin. Historian on myös kirkon osalta erinomainen avain tulevaisuuden ymmärtämiseen.

Yksin en tietenkään kykene muuttamaan asioita, mutta muiden vuoropuheluun kykenevien ihmisten kanssa uskon, että jotain voidaan saada aikaan. Seurakunnassa haluan olla mieluummin vastakohtia tasoittavana kuin niitä kärjistävänä vaikuttaja.

Kirkossa ja seurakunnassa on myös paljon hyvää ja säilyttämisen arvoista. Tämä on viime viikkojen keskustelussa lähes täysin unohtunut. Vuosaaressa seurakunta on pitkään ollut kaupunginosaa yhdistävä tekijä. Kirkko on ollut paikka, jossa eri poliittisia ym. kantoja edustavat ihmiset ovat voineet kohdata puolueettomalla maalla ja keskustella kotiseutunsa asioista. Minusta on tärkeätä, että oma kotikirkko olisi ihmisiä yhteen kokoava ja turvalliseksi koettu paikka myös tulevaisuudessa. Näen, että kirkko voi olla merkittävä yhteiskunnallinen toimija Vuosaaren ja miksei koko Helsingin kannalta, jos se kykenee tasoittamaan vastakkainasettelua ja säilyttämään keskusteluyhteyden eri väestöryhmiin.

Kannattaa käyttää äänioikeutta seurakuntavaaleissa!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini