Helmikuun viimeinen kaupunginvaltuusto

Share |

Torstai 28.2.2013 klo 14.15 - Ville


new_picture.bmpHelsingin valtuuston kokouksessa oli eilen käsittelyssä asioita laidasta laitaan. Itse näen valtuuston kokoukset tärkeinä keskustelufoorumeina, joita myös kaupunkilaiset voivat seurata myös Helsinki Kanavan kautta kokouksen aikana ja myös sen jälkeen ja siksi on tärkeätä osallistua aktiivisesti valtuustossa käytävään keskusteluun.

Ensimmäisenä esillä oli Kauko Koskisen (kok.) aloite Malmin lentokentän 75-vuotisjuhlavuoden viettämisestä. Aloite oli selkeästi tarkoitettu puheenvuoroksi ajankohtaiseen keskusteluun kentän tulevaisuudesta. Tässä totesin, että historiantutkijana ymmärrän kentän perinnearvon hyvin, mutta myös kaupungin vaikea asuntotilanne on otettava alueen käytön tulevaisuutta pohdittaessa huomioon. Tämän vuoksi uuden lentokentän paikkaa tulisi aktiivisesti etsiä Helsingin läheltä, sillä ennen kuin nykyisen lakkauttamista voidaan harkita, on uusi toimiva paikka riittävän läheltä Helsinkiä oltava selvillä. Ilmailuun hyvin myönteisesti suhtautuvana pidän tärkeänä sitä, että myös lentoiminnan tulevaisuudesta Helsingin seudulla huolehditaan kunnolla.

Valtuustossa oli esillä myös valtuutettu Eija Loukoilan (vas.) aloite Vuosaaren sillan korjaamisesta. Vastauksessa aloitteiseen kaupunginhallitus totesi, että ”sillan peruskorjaus on ajankohtainen vasta vuosina 2018 - 2019. Rakennusvirasto on ryhtynyt selvittämään kaupunkisuunnitteluviraston kanssa uuden kevyen liikenteen sillan rakentamista nykyisen sillan peruskorjauksen yhteydessä.” On tietenkin parempi, että jotain tapahtuu tietyllä aikataululla, mutta yhdessä Loukoilan ja eräiden muiden valtuutettujen kanssa toin esille huoleni siitä, että kevyen liikenteen kannalta vaaralliselta vaikuttavan sillan korjaamisen aloittaminen lykkääntyy vielä useampia vuosia.

Salissa puhuttiin – tällä kertaa Mirka Vainikan (sd.) - aloitteen pohjalta jälleen viime kokouksen tavoin ikä-ihmisten alennuslipuista. Kaupunginhallituksen vastauksessa asia siirrettiin HSL:n tulevien tariffipohjaisten linjausten asiaksi. Omassa näkemyksessäni painotin sitä, että on toivottaa, että Vainikan aloitteessa esitetty toivomus tässä yhteydessä myös muistettaisiin.

Emma Karin (vihr.) Vaasankatu kävelykaduksi aloitteen osalta pidin kannatettava Hannu Oskalan (vihr.) kokoukseen tuomaa muutosesitystä, että kävelykadun kesäaikaisen kokeilun mahdollisuus selvitettäisiin. Omassa puheenvuorossani painotin nimenomaan vihreää valoa jatkoselvitykselle, jonka pohjalta voitaisiin arvioida onko kävelykatu kokeiluun lähteminen alueen asukkaiden kannalta hyvä vaihtoehto. Tärkeätä on huolehtia myös autojen pysäköintimahdollisuuksista, hälytysajoneuvojen kulusta ja muutenkin yleisestä viihtyvyydestä. Jos siihen lähdetään, se olisi myös mahdollisuus arvioida, että miten tällainen ratkaisu kaupunkiin soveltuu.

Eilisen kokouksen yhteydessä jätin myös ensimmäisen talousarvio-aloitteeni, jossa esitän koulujen oppilailta minulle kantautuneen palautteen johdosta, että ensi vuoden budjetissa kouluruoka annokseen voitaisiin käyttää 10 senttiä nykyistä enemmän. Helsingin kaupunki käyttää tällä hetkellä yhden kouluruoka-annoksen raaka-ainekustannuksiin 0,60 eurosta 1 euroon riippuen päivän ruoasta ja annoskoon suuruudesta. Keskusteluissa useiden helsinkiläisten nuorten kanssa on viime aikoina tietooni tullut, että erityisesti ylä-asteen oppilaiden parissa esiintyy tyytymättömyyttä kouluruuan laatuun ja sen johdosta monet saattavat jättää välistä kokonaan osallistumatta kouluruokailuun ja syövät esimerkiksi eväitä. Toivottavaa on, että tämä aloite, jonka useampi valtuustotoveri allekirjoitti, etenisi myönteisesti.   


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini