Ovatko Helsingin VPK:iden resurssit vajaakäytössä?

Share |

Maanantai 19.8.2013 klo 23:12 - Ville


2bb013-08-19-656.jpgKävimme tänään useata eri puoluetta edustavan kunnallispolitiikkojen joukolla tutustumassa Vuosaaren vapaapalokunnan asemaan ja kalustoon Vuosaaren Kaivonkatsojantiellä. Käynti oli valaiseva ja mielenkiintoinen ja saimme hyvän kuvan siitä kuinka tärkeää työtä vapaapalokunnat tekevät tämän päivän Helsingissä.

Saamassamme infossa ilmeni kuitenkin, että kykyä ja valmiutta hoitaa tehtäviä olisi Vuosaaren VPK:lla enemmänkin kuin mitä pyydetään. Se, että hyvin koulutettu ja varustettu palokunta on vajaakäytössä, ei ymmärrettävästi ole sen motivoituneen väen toive. Tilanteessa on tapahtunut viime vuosina muutosta.  Sama ongelma on ilmeisesti VPK:illa eripuolilla kaupunkia.

Vapaapalokuntien alhainen käyttöaste ei ole sen enempää palokuntalaisten kuin Helsingin kaupunginkaan etu. Vapaapalokunnat tekevät tärkeää täytä ja niitä tarvitaan jo pelkästään sitä varten, että jos kaupunkiamme kohtaisi joskus joku suurempi onnettomuus, Helsingin pelastuslaitoksen resurssit voivat loppua nopeasti.   

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini