Meri-Rastilan ranta vuoden viimeisessä kaupunginvaltuustossa

Share |

Torstai 12.12.2013 - Ville


uusi_kuva_1.bmpHelsingin kaupunginvaltuusto päätti  keskiviikkona 11.12.13 Meri-Rastilan rannan rakentamisesta äänin 44–39 vaihtoehtoisen metsän rakentamiselta säästävän suunnitelman, jota itse kannatin jäädessä vähemmistöön. Päätös ei ollut sellainen, jonka eteen olen viime vuodet aktiivisesti työskennellyt. Valtuustokäsittelyn aikana käyttämäni puheenvuoro, jossa tuen asian palauttamista uudelleen valmisteluun, on katsottavissa taltioituna Helsinki Kanavalta. Rakentamispäätöksen jälkeen kannatin kokouksessa varavaltuutettu Jape Lovenin (sd.) pontta, joka hyväksyttiin äänin 46 (38 tyhjää):

"Hyväksyessään osayleiskaavan edellyttää kaupunginvaltuusto alueen jatkosuunnittelussa selvitetään jäljelle jääneen rantametsäalueen merkitsemistä tulevassa yleiskaavassa niin, että vielä asuinkäyttöön kaavoittamaton osa viheralueesta jää helsinkiläisten virkistys- ja ulkoilukäyttöön. Lisäksi kaupungin on huolehdittava palveluiden riittävistä resursseista kasvavan kaupunginosan tarpeiden mukaisesti."

Edellä mainittu selkein luvuin hyväksytty ponsi oli vahva kannnanotto sen puolesta, että nyt rakennettavaksi päätetyn alueen ympäristö rauhoitetaan virkitysalueeksi. Tämä  valtuuston nyt ilmaisema tahtotila on pidettävä hyvin tarkoin mielessä myös tulevaisuudessa.

Parhaimmat kiitokset niille monille kymmenille helsinkiläisille ihmisille, jotka lähettivät minulle asian johdosta sähköpostia. Kaikkiin olen pyrkinyt henkilökohtaisesti vastaamaan. On mielestäni arvokasta, että kaupungissa on asioita, jotka saavat ihmiset liikkelle ja vaikkuttamaan oman kotiseutunsa asioihin, vaikka ymmärrettävästi monet meille päättäjille viestejä lähettäneistä nyt tuntevat pettymystä valtuustoon äänestyksen lopputulokseen.

Tähän ensimmäiseen valtuustovuoteeni on mahtunut paljon monia vaiheita ja koen, että olen osaltani pystynyt myös niin valtuutossa kuin opetuslautakunnassa vaikuttamaan moniin asioihin. Tätä kotisivuani takaisinpäin selaamalla ja sen uutisiin tutustumalla voi lukea  esillä pitämistäni asioista joitain esimerkkejä. Vuoden aikana valtuustossa käyttämäni puheenvuorot löytyy myös kootusti kaupungin sivulta. Helsingin valtuusto jää nyt kuukaudeksi joulutauolle ja ensi vuonna jälleen myös oma työni Helsingin asoiden eteen jatkuu.


 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini