Valtuutettu Ville Jalovaaran kysymys kaupunginvaltuuston kyselytunnilla 20.5. Kehäradan hyödyntämisestä Helsingin matkailussa?

Share |

Keskiviikko 20.5.2015 klo 19:15 - Ville


Tänä kesänä valmistuvan Kehäradan ansiosta Helsinki-Vantaan lentokentältä pääsee noin puolessa tunnissa junalla Helsingin päärautatieasemalle. Helsinki liittyy nyt lentokenttäjunayhteyden omaavien Eurooppalaisten pääkaupunkien joukkoon. Sen ohella, että tämä parantaa mahdollisuuksia päästä kätevämmin lentokentälle, se tarjoaa myös potentiaalia kehittää pääkaupunkiseudun matkailua ja näin vahvistaa alueemme elinkeinopohjaa sekä voi myös tuoda uusia kaivattuja työpaikkoja.  

Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokenttää läpikulkuväylänä Euroopan ja Aasian välillä käyttävien lyhyen aikaa Suomessa olevien matkustajien on nyt helpompi tulla pistäytymään Helsingin keskustassa ostoksilla ja tutustumassa nähtävyyksiin. Enää ei tarvitse etsiskellä bussipysäkkiä kentän ja kaupungin päässä ja jännittää, että osaako lähteä ajoissa takaisin kentälle. Aivan itsestään kauttakulkumatkailijat tuskin terminaalista kaupungille kuitenkaan osaavat lähteä. Tarvitaan oikein kohdennettua markkinointia.

Kysynkin vastaavalta apulaiskaupunginjohtajalta, että miten Helsingin kaupungin matkailutoimistossa on varauduttu hyödyntämään uuden kehäradan potentiaalia edistää turismia?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini