Vuosaareen ikäihmisten palvelukeskus

Share |

Tiistai 7.5.2019 klo 12:48 - Ville


Helsingin suurinta kaupunginosaa, lähes 40 000 asukkaan Vuosaarta, on viime vuosikymmenien aikana rakennettu merkittävästi. Parhaillaan useampi täydennysrakennushanke pyrkii entisestään kasvattamaan kaupunginosan asukaslukua.

Samaan aikaan asukkaiden parissa on viheralueiden säilyttämisen ohella perusteltua huolta sote- ja päivähoitopalveluiden riittävyydestä, kun niiden saatavuudessa on nykyisinkin ongelmia. Tulevasta uudesta lukiosta ollaan toki tyytyväisiä.

Nyt olisi aika huomioida kaupunginosan kasvava iäkkäämpi väestö. Vuosaareen on jo pidemmän aikaan odotettu ikä­ihmisten monipuolista palvelukeskusta terveysaseman yhteyteen. Helsingissä valmistellaan parhaillaan ensi vuoden budjettia, ja olisi ensiarvoisen tärkeää, että siihen saataisiin vihdoin mukaan palvelukeskuksen rakentamiseen tarvittavat varat.
 

Mielipidekirjoitus Helsingin Sanomissa 7.5.2019 

Avainsanat: Vuosaari, ikähimiset


Kommentit

24.7.2019 13:48  sirkka

KIITOS Ville, että jaksat tarttua jatkuvasti asiallisiin aiheisiin. Vuosaareen muuttaa nyt yllättävän paljon myös muista Helsingin kaupungin osista tai muualta siksi, että Vuosaari on rakennettu järkevästi vanhemman väen liikkua. Meilkein kaikissa kerrostaloissa on hissi ( vrt wanha herttoniemi, puolita jne) ja ns. lähikauppa Aepa,Lidl tai joku muu on helpon kävelymatkan päässä. Liikkumista helpottaa bussilinjat esim. 90, 817 jne. keskeiseen paikkaan Columbukseen ja metroasemalle.
KYSYMYS: Miksi Helsingin kaupungin päätöselimissä on niin vaikeaa "lobata" Vuosaarta ihmisen kokosena asuinalueena, joka tarvitsee ns. peruspalvelut? Onko muillakin kuin Vaapaavuorella tai Anni Sinnemäellä, joku perusinho Itä-Helsinkiläisiä kohtaan? Onko päättäjiltä kadonnut prosenttilaskutaito? Jos Vuosaaressa on n 40 000 asukasta, niin koko Helsingissä on? Itä-Helsingissä (kulosaaren sillasta itään) asuu XX prosenttia koko Helsingin väestöstä.
Ratkaisu: Jaksa Ville viestiä samaa matraa (lyhyt slogan) kuin valtiomies CIcero aikoinaan eli joka kerta toistat Vuosaari on tai Vuosaaressa on jne. Jos saman toistaminen toimisi niinkuin Rooman valtakunnan aikaan.

24.7.2019 14:02  Ville

Kiitos palautteesta! Mukava lukea tämä! Olen asunut pitkään Vuosaaressa ja teen mielelläni töitä tämän meidän asuinalueen eteen. Tuntuu kyllä välillä siltä, että keskustassa asuvat valtuutetut eivät oikein tunne näitä lähiöiden asioita, mutta toivon, että vähitellen tosiaan asioita toistamalla saadaan palveluita parannettua.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini