Talousarvio-aloite 3.3: Terveydenhoidon puutteet Vuosaaressa korjataan

Share |

Torstai 4.3.2021 klo 16.08 - Ville


Vuokki.jpgAloitteet on olleet minulle kahdeksan vuoden ajan tärkeä vaikuttamisväylä valtuustotyössä. Jätin 3.3.2021 neljä talousarvioaloitetta Helsingin 2022 budjettiin. Ensimmäinen aloitteista koskee terveydenhoidon puutteiden korjaamista Vuosaaressa ja siinä todetaan:

”Hoitoon pääsy Vuosaaren terveysasemalla on ollut pian parinkymmenen vuoden ajan ongelma. Kiireettömän lääkäriajan odotusaikaa kuvaava T3-luku oli Vuosaaressa tammikuussa 2021 42 vuorokautta, kun kaupungin keskiarvo on 29. Terveysaseman puhelinpalvelussa on myös ollut ajoittain merkittäviä ruuhkia. Vuosaaren alueen toinen Meri-Rastilan terveysasema suljettiin vuonna 2005, eikä Albatrossin sote-asema ole pystynyt vastaamaan tarpeeseen. Meri-Rastilan terveysasema oli niin henkilökunnan kuin asukkaidenkin arvostama lähiterveysasema, joten sen lopettamisen pitkäaikaiset vaikutukset on tarpeen arvioida uudelleen.

Vuosaaren terveydenhuollon haasteet ovat jatkuneet niin pitkään, että on etsittävä viipymättä ratkaisuja tilanteen korjaamiseksi. Ehdotan talousarvioaloitteella, että Meri-Rastilan terveysasema avataan uudelleen tai esitetään jokin toinen vaihtoehtoinen ratkaisu Vuosaaren terveyspalveluiden tilanteen korjaamiseksi ja budjetoidaan tähän tarvittavat varat Helsingin vuoden 2022 talousarvioon.”

Avainsanat: Vuosaari, terveyasema, sote, 2022


Kommentit

5.3.2021 21.39  Rita Larjovaara

Terv.asemien koko/sijainti -politiikkahan menee sinikäyrän mallisesti. Mitä suurempi TA, sitä paremmin se joustaa henkilöstöasioissa ja monipuolisuudessa. Asukkaille taas mitä lähempänä sen helpompi. Sekä Vuosaaren että entisen Merirastilan asemien tilat eivät ole kovin suuret/toimivat.
Nykyinen 'asiakkaiden nuppiluku palkkaperusteena' vie loputkin mahdollisuudet asialliseen hoitoon.
Kansanterveyslain 1972 (?) henki on täysin hukattu! Kunta on kuitenkin hyvä työnantaja ja siellä on varmasti hyvää henkilöstöä.
Miten saataisiin takaisin toimiva omalääkäri/hoitaja -järjestelmä, koska sen periaatehan on loistava ja olen sellaisen myös pitkän terv.hoitoalan urani aikana nähnyt!

5.3.2021 23.51  Ville

Kiitos kommentista! Tehdään parhaamme, että tilanne saadaan Vuosaaressa kirjaantumaan!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini