Talousarvioaloite: tekojäärata Vuosaareen 2023

Share |

Tiistai 25.1.2022 klo 9.11 - Ville


Jätin Helsingin valtuuston kokouksessa 19.1.22 seuraavan talousarvioaloitteen Helsingin vuoden 2023 budjettiin:

Viime vuosina luonnon jään saaminen luistelua varten pääkaupunkiseudulle on ollut epävarmaa ja tekojääkenttien merkitys luistelumahdollisuuksien parantamisessa pääkaupunkiseudulla on lisääntynyt.

Vuoden 2020 budjetissa kaupunginvaltuusto päätti uuden tekojääradan rakentamisesta Johanneksen kirkon kentälle Ullanlinnan kaupunginosaan. Helsingin lähiöt tarvitsevat nykyistä enemmän matalan kynnyksen liikuntapaikkoja, joita myös koulut ja päiväkodit voivat käyttää leutoina talvina luisteluun.

Lähes 40 000 asukkaan Vuosaaren kaupunginosasta puuttuu toistaiseksi tekojäärata ja sen rakentamisen aloittamista on alustavasti kaavailtu vuodelle 2024. Sopiva paikka jääradalle voisi olla esimerkiksi Vuosaaren Kartanon liikuntapuiston yhteydessä. Tässä tapauksessa alueen joukkoliikenneyhteyksiä tulisi myös yhteistyössä HSL:n kanssa parantaa niin, että linja-autolla pääsee alueelle hyvin suoraan Vuosaaren keskustasta. Ehdotan talousarvioaloitteella, että Helsingin vuoden 2022 budjettiin varataan varat, jotka mahdollistavat ensi vuonna tekojääradan rakentamisen aloittamisen Vuosaareen.

Avainsanat: Vuosaari, tekojää, luistelu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini