Valtuusto-aloite: Liikennevalot Gustav Pauligintien ja Vuotien risteykseen

Share |

Tiistai 8.2.2022 klo 10.37 - Ville


Helsingin Vuosaaressa Gustav Pauliginkadun ja Vuotien välinen risteys on hyvin vilkas. Vuotie on Vuosaaren pääväyliä ja Gustav Pauliginkadun kautta kulkee suuri osa liikenteestä Aurinkolahteen.

Gustav Pauliginkadun ja kauppakeskus Columbuksen väliin rakennetaan parhaillaan useita korkeita taloja, jotka tulevat lisäämään sekä autoliikennettä että jalankulkua alueella. Jo rakennettu kulmatalo heikentää risteyksen näkyvyyttä. Isot rakennustyömaat tuovat vielä pitkään alueelle runsaasti työmaaliikennettä. Vuotien ylittäminen risteyksen kohdalla metroradan yli Golfaajan raitille vievälle sillalle koetaan vaaralliseksi. Asiasta on ollut Vuosaari-lehden mielipidepalstalla kirjoituksia 19.1.2022 ja 26.1.2022. Lisäksi
aihetta on käsitelty Vuosaaressa sosiaalisen median keskusteluissa jo aiemmin.

Ehdotan valtuustoaloitteella, että risteyksen valaistusta parannetaan ja siihen asennetaan liikennevalot. Rakennustyömaiden jatkuessa liikennevalot voivat olla vaikka väliaikaiset ja sen jälkeen niistä tehdään pysyvä järjestely lisäämään Vuosaaren keskusta-alueen liikenneturvallisuutta.

Avainsanat: Vuosaari, Aurinkolahti, liikenneturvallisuus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini