Liikenneturvallinen ja ympäristöystävällinen väistötila Heteniityn koululle

Share |

Keskiviikko 18.1.2023 klo 21.08 - Ville


Jätin Helsingin valtuuston kokouksessa 18.1.2023 seuraavan aloitteen:

Vuosaaren Heteniityntien koulurakennuksen remontin aikaiset väistötilat on tarkoitus siirtää Lohikäärmeenpolun kentältä vuonna 2024 Porslahdentie 34:ään. Tämä ei ole sopiva sijainti koululle. Kyseiseen osoitteeseen on ensinnäkin varsin pitkä kävelymatka Heteniityn alueelta, eikä muita kouluja ole läheisyydessä. Tulevien parakkien paikalla on tällä hetkellä asukkaille tärkeä metsäalue, joka jouduttaisiin  turhaa kaatamaan. Liikenneturvallisuuden näkökulmasta paikka on myös huomattavan riskialtis.

Parakkien paikan vieressä on vilkas Porslahdentie, jonka oppilaat joutuisivat koulumatkoillaan ylittämään.  Vuosaarelaisten on vaikea ymmärtää, miksi monin tavoin huonoon sijaintiin on kaikista vaihtoehdoista päädytty. Vuosaari-lehden (nettiuutinen 28.9.22) tietojen mukaan Kaskolle oli tarjottu peräti neljää parakeille sopivaa paikkaa Vuosaaresta, joten sijainti Porslahdentien varressa ei ole suinkaan ainut vaihtoehto. Esimerkiksi Vuosaaren uimahallin ja korttelitalo Rastiksen edessä Ulapparaittilla on käytöstä poistettu parkkialue missä parakit voisivat olla. Muitakin tyhjiä alueita on.

Ehdotan valtuustoaloitteella, että Heteniityn koululle etsitään toinen sijoituspaikka kuin Porslahdentie 34 Vuosaaresta, joka ei edellytä metsän kaatamista ja on mahdollisimman liikenneturvallinen.

Avainsanat: Vuosaari, koulut,


Kommentit

19.4.2023 17.18  Anna

Kiitos tästä aloitteesta! Toivottavasti voit jatkaa asian puolesta taistelua. On järjetöntä kaataa asukkaille tärkeää metsää väliaikaisratkaisun tieltä. Tähän tarvitaan muutos.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini