Kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaaran kysymys Helsingin kaupunginvaltuuston kyselytunnille 1.2.2017: Yhteyden saaminen kaupungin terveysasemille

Keskiviikko 1.2.2017 klo 19:00 - Ville

Terveysasemien hoitoon pääsy on ollut usean vuoden ajan ongelma useilla Helsingin kaupungin terveysasemilla. Viime joulukuun alussa Vuosaaren, Vallilan ja Töölön terveysasemilla tehty palvelumallin uudistus käytännössä lamautti puhelinpalvelun sujuvan toiminnan. Ihmiset ovat joutuneet odottamaan useita tunteja puhelimessa, että heille vastataan. Tilannetta on yritetty korjata, mutta tammikuun puolivälissä oli vielä suuria ongelmia. Ymmärrän uudistusten tarpeen, mutta ne olisi tärkeä toteuttaa niin, ettei tämän kaltaisia tilanteita synny niiden alkuvaiheessa.

Vuosaaren terveysaseman ruuhkat on ollut jo pidempään ongelma. Kaupunginosassaan ei ole saatu sen 37 000 väestömäärään nähden tiloiltaan ja henkilöstöltään riittävään suurta terveysasemaa. Uskon, että henkilökunta tekee Vuosaaressa parhaansa niillä edellytyksillä joita heille annetaan. Henkilökuntaan tässä tilanteessa päivittäin kohdistuva paine on kohtuuton.  

Kysyn vastaavalta apulaiskaupunginjohtajalta, onko näiden alussa mainitsemieni kolmen terveysaseman puhelinpalvelu saatu nyt tammikuun lopussa toimimaan? Saavatko helsinkiläiset nyt kohtuullisessa ajassa yhteyden kaupungin terveysasemille?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vuosaari, Vallilla, terveyskeskus