Vaikeuksista selviäminen edellyttää myönteistä näkyä Suomen tulevaisuudesta

Share |

Torstai 14.6.2012 klo 17.02 - Ville


Uutiset Nokian lähes neljän tuhannen henkilön irtisanomisista tippuivat pommin lailla suomalaiseen yhteiskuntaan kesälomien alla. Samaan aikaan Euroopan talouskriisi näyttää  yhä vakavampia merkkejä ja poliittista keskustelua hallitsee kiistely Suomen suhteista Euroopan unioniin.  Vaikka sisäänpäin kääntyminen epävarmana aikana on luontainen reaktio, se ei ratkaise vientivetoisen taloutemme ongelmia.

Presidentti Martti Ahtisaari varoitti viime keväänä suomalaisista käpristymisestä omien rajojen taakse myymään huopatossuja toisilleen ja korosti samalla kehittyneen vientiteollisuuden merkitystä. Teknologiateollisuuden massiivisten irtisanomisten myötä suuri määrä suomalaista ammattiosaamista uhkaa valua hukkaan.

Tilanne on vakava ja edellyttää sen mukaisia toimia. Suomessa oli vuonna 1975 60 000 työtöntä ja Urho Kekkonen perusti ”kansallisen hätätilan hallituksen”. Nyt määrä on lähemmäksi nelikertainen ja myönteisen työllisyyskehityksen aikaansaamiseksi tarvitaan kriisitietoisuuden ohella kansallista yhtenäisyyttä sekä myönteistä näkyä Suomesta globaalina toimijana.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini