Onnea Uusikaupunki!

Share |

Tiistai 24.7.2012 klo 17.58 - Ville


Viimeaikoina ei ole ollut päivää, jolloin aamun lehdestä ei olisi saanut lukea jotain negatiivista uutista Euroopan talousnäkymistä ja niiden heijastumisesta Suomeen. Tätä taustaa vasten tiistain uutinen, että Valmet Automotive ryhtyy valmistamaan Mercedes-Benz -autoja Uudenkaupungin autotehtaalla, saattoi tuntua yllättävältä. Kokonaisuuteen kuulumattomalta. Tehtaan lomautetut työntekijät pääsevät takaisin töihin ja myös muutamia satoja uusia työpaikkoja on tiedossa. Uudenkaupungin kannalta hieno uutinen on tärkeä uutinen koko Suomelle.

Taloutta ja Suomen sekä Euroopan tulevaisuuden näkymiä tarkastellut keskustelu on viime aikoina ollut hyvin negatiivisesti värittynyttä.  Totuutta ei tietenkään tarvitse, eikä pidä kierrellä. Paniikin levittäminen on eri asia. Aina ei uskoisi, että synkissä arvioissa puhutaan samasta maasta joka ponnisti itsensä ylös toisen maailmansodan tuhoista ja sotakorvauksista. Rakensi hyvinvointivaltion, jonka keskeiset pilarit ovat monista puutteistakin huolimatta, yhä pystyssä.  Maasta, joka on yksi parhaiten taloutensa hoitaneita Euro-maita.

Vaikka Suomen kannalta on toivottaa, että yhteisvalutta Euro selviää vaikeuksistaan, meidän ei pidä täällä päivästä toiseen vain tuijottaa pelonsekaisesti sen vaikeuksista kertoviin uutisiin ja antaa niiden lamauttaa. Enemmän huomiota kannattaa laittaa uusien työpaikkojen luomiseen tähän maahan. Tässä uusilla innovaatioilla ja koulutuksella on merkittävä rooli. Osa myönteistä tulevaisuuden näkyä on myös se, että kansakuntana ollaan avoimia ulospäin. Ollaan valmiita ottamaan vastaan uusia vaikutteita maan rajojen ulkopuolelta ja myös tarjoamaan niitä muille.

Uudestakaupungista tulleita uutisia kannattaa pysähtyä hetkeksi pohtimaan. Ne kertovat, että suomalaiseen osaamiseen ja ammattitaitoon luotetaan niin paljon, että tänne halutaan avata maailman ehkä tunnetuimman automerkin uusi tuotantolinja. Vastaavaa osaamista ja ammattitaitoa Suomelle on monilla aloilla. Sitä on rohkeasti tarjottava maailmalle. Itseluottamusta ja tulevaisuuden uskoa tarvitaan siihen, että Nokialta irtisanotun ammattitaitoisen työvoiman varaan Suomeen voidaan aikaansaada monia uusia pieniä ja keskisuuria korkean teknologina yrityksiä. Jolla on tästä lupaava esimerkki, jonka kaltaisia tarvitaan lisää.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini