Viimeinen kaarre ennen maalia

Share |

Sunnuntai 21.10.2012 klo 20:05 - Ville


719835-1006-0026s4.jpgKunnallisvaalien varsinaiseen äänestyspäivään on viikko ja sen myötä myös oma kesällä alkanut ja loppua kohden kiihtynyt kampanjani kääntyy viimeiselle mutkalle ennen maalia. Suurimpia haasteita vaalityössä viime viikot on ollut sateinen sää, jota vastaan on parhaiten voinut taistella kunnon sadevaatteilla ja lämpimällä pukeutumisella.

Tapaamieni ihmisten suhtautuminen ehdokkuuttani kohtaan on ollut etupäässä myönteistä ja olen kiitollinen niistä kaikista kannustavista sanoista joita on saanut sekä vaalikentillä että sähköpostin välityksellä. Sekä vaalipäällikköni Annika Juurikko että muut tukijoukot ovat tehneet hienoa työtä, josta voi jo tässä vaiheessa olla kiitollinen.

Ilman ylisanoja voin todeta, että vaalityössä parasta on tähän mennessä ollut mahdollisuus tavata tämän kaupungin ihmisiä niissä sadoissa eripituisissa keskusteluissa, joita olen käynyt viime viikkojen aikana metro-asemilla, vaalitilaisuuksissa, SDP:n vaali-autolla ym. Tänään viimeksi Malmin markkinoilla ja Rautatientorin vaalimökillä.

Kohtaamisissa ihmisten kanssa on ollut esillä koko elämän kirjo iloineen ja suruineen. Moni vaikuttaa olevan varsin tyytyväinen elämään Helsingissä, mutta on toki asioita, joihin toivotaan korjausta.

Eniten palautetta on tullut terveyskeskusten toiminnasta ja siitä, että lääkäriin pitäisi päästä kohtuullisessa odotusajassa. Tässä tuntuu olevan varsin suuria eroja eripuolilla kaupunkia. Näin ei pitäisi olla.

Keskeisenä teemana on ollut myös asumisen hintaan liittyvät kysymykset. Kohtuuhintainen asuntotuotanto on saatava kunnolla käyntiin. Moni nuori on tullut juttelemaan siitä, miten syrjäytymistä voitaisiin konkreettisesti torjua. Olen pitänyt tärkeänä valtion nuorten yhteiskuntatakuun saattamista voimaan Helsingissä. On myös puhuttu ikä-ihmisten mahdollisuuksista saada hyvää hoitoa joko kotona tai tarpeen vaatiessa hoitokodissa. Lapsiperheiden taholta puolestaan on kuulunut huolta koulujen eriarvoistumisesta ja siitä, että päiväkotien ryhmät ovat liian suuria. Aiheellisia huolia molemmat.

Edellä mainitut esimerkkeinä niistä monista asioista, joista on puhuttu, ja joiden korjaamiseksi olen valmis osaltani valtuustossa työskentelemään. Näen, ettei nuoria ja vanhoja pidä asettaa Helsingissä vastakkain, kuten julkisessa keskustelussa välillä tehdään, vaan meidän on pyrittävä jakamaan käytettävissä olevat resurssit mahdollisimman oikeudenmukaisesti.

Viimeinen viikko on vaaleissa loppukirin paikka. Puolimaratonin muutamaan kertaan juosseena tiedän, että vielä maalin häämöttäessä voi vielä kummasti parantaa sijoitustaan, ja aionkin olla tulevina päivinä vielä aktiivisesti liikkeellä. Viikon päästä tähän aikaan jännitetään sitä mihin vaalityö on kantanut, ensi vuoden alussa toivottavasti on mahdollisuus tarttua mielenkiintoiseen ja vastuulliseen valtuustotyöhön. Sitä varten tarvitsen mahdollisimman monen helsinkiläisen luottamusta.

Avainsanat: kunnallisvaalit,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini