Puheenvuoro SDP:n puoluevaltuuton kokouksessa Helsingissä 28.5.2014

Share |

Perjantai 30.5.2014 klo 13:25 - Ville Jalovaara, puoluevaltuuston jäsen


Arvoisa puheenjohtaja, uuden puoluevaltuuston jäsenet,

SDP:llä on ollut aikamoinen kevät. Vaikeita päätöksiä hallitusvastuussa, puheenjohtajavaali ja nyt tämä eurovaali. Sen tulokseen kovasta vaalityöstä ja kahdesta läpimenneestä hyvästä edustajasta huolimatta tuskin kukaan olemme kovin tyytyväisiä.

Mistä sitten eväät SDP:n nousuun? Helppoja lääkkeitä ei ole, mutta itse uskon vanhanaikaiseen yhdessä tekemisen voimaan. Vuoden päästä tähän aikaan eduskuntavaalit on jo käyty, joten tässä meidän kannattaa aloittaa työt tänään. Eiköhän me saada tällä joukolla paljon aikaiseksikin.

Arvoisat kuulijat,

Meidän on kutsuttu tänne pohtimaan SDP:n kärkiä tuleviin niin sanottuihin minihallitusneuvotteluihin. Oman näkemykseni mukaan, jonka uskon monien puolueessa jakavan, kärkenä tulisi olla uusia työpaikkoja luovat toimet. Tilastokeskuksen tuoreen tutkimuksen mukaan työttömiä oli viime kuussa kaksisataa neljäkymmentä yksi tuhatta, mikä oli hieman enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 9,0 prosenttia. Näin korkea työttömyys on valtava rasite kansantaloudelle, mutta se on valta inhimillinen taakka kaikille niille ihmisille, jotka ovat näiden lukujen takana.

Paheneva ongelma on myös erinäiset pätkätöiden yleistyminen. Uskon, että pysyvä työ, jolla tulee toimeen, on yhä se ykkösasia, mitä monet yhteiskunnalta toivovat. Tässäkin meidän tulee olla apuna.

Toivotan puoluejohdolle menestystä uuden hallituksen muodostamisesta käytäviin neuvotteluihin. On tärkeätä, että maahan saadaan loppuvaalikaudeksi toimintakykyinen hallitus, joka tarttuu töihin Suomen nostamiseksi ylös taantumasta ja ottaa tavoitteekseen mahdollisimman monen uuden työnpaikan luomisen.   

Avainsanat: SDP,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini