Korvaava kenttä tulisi avata nopeasti

Share |

Tiistai 5.4.2016 klo 8.53 - Ville


Malmin lentoaseman säilyttämisen kannattajat ovat ilmaisseet ymmärrettävän pettymyksensä Helsingin valtuuston tekemästä päätöksestä. Olen pahoillani, jos valtuuston keskustelusta välittyi Timo Hyvösen kuvaama (HS Mielipide 2.4.) vaikutelma, että kuntalaisaloitteeseen olisi suhtauduttu väheksyvästi.

Ilmailuun myönteisesti suhtautuvana valtuutettuna asia oli minulle hyvin vaikea. En kuitenkaan näe, että Finavian luopumispäätöksen jälkeen toiminnan jatkaminen olisi nykytilanteessa eri näkökulmat huomioiden mahdollista.

Finavian ja kaikkien ilmailuun myönteisesti suhtautuvien tahojen kannattaisi nyt kiinnittää huomio siihen, että Helsingin lähelle saadaan nopealla aikataululla avattua uusi toimiva pienilmailukenttä. Kuten valtuustopuheessani totesin, tämän asian kunnollisen valmistelun kanssa on jahkailtu liian kauan.

Mielipidekirjoitus Helsingin Sanomissa 5.4.2016.

Avainsanat: Malmi, Helsinki, kaupunginvaltuusto, Finnavia


Kommentit

5.4.2016 23.34  Kalevi Kämäräinen

Hurskastelua vain: väheksyvä asenne oli havaittavissa jo ennen valtuuston istuntoa. Näin veistelee Hannu Oskala (vihr):
"ok. Ensimmäinen uusimuotoinen kunnan asukkaiden aloite ? 13 197 allekirjoitusta. 10500 riittää aloitteen käsittelyyn ja tämän rajan katsotaan ylittyneen vaikka paperisista allekirjoituksista iso osa hylättäisiinkin. Ja onkin hyvä että kuntalaisaloitteeseen suhtaudutaan asiallisesti. Päätös on sinällään selvä:

?Valtuusto päättää, että aloite ei anna aihetta enempiin toimenpiteisiin ja katsoo siten aloitteen loppuun käsitellyksi.?

Eli Malmin lentokenttää ei tämän aloitteenkaan kautta pelasteta. Viihdyttävä valtuustokeskustelu saataneen kuitenkin."

Menettelytavoissa on saatettu "kompuroida" Jalovaaran puoluetoveri Pilvi Torstinkin mukaan:
"Näillä perusteilla kannatan kaavoitusajattelua, joka Malmia varten tehty ja lautakunnassa jo hyväksytty, ks liite, joka eilen ei ollut esillä, vaikka ehkä olisi pitänyt."

Itse olen pahoillani tästä maan tavasta, jonka "edustava" esimerkki pääkaupunkimme Helsinki on. Josko valtiovalta vielä pelastaisi tilanteen, ettei meitä ulkomailla nyt ihan kulttuuritalebaneina pidettäisi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

6.4.2016 14.00  Ville Jalovaara

Itse voin vastata vain omasta puolestani ja todeta, että minulle tämä päätös oli erittäin vaikea ja olen sitä paljon pohtinut. Tämän toin selkeästi ilmi myös valtuustossa käyttämässäni puheenvuorossa. Olen myös pyrkinyt ja pyrin jatkossani vaikuttamaan siihen, että korvaava kenttä mahdollisimman pian löytyisi Helsingin läheltä. Toivottavasti tähän projektiin lähtee mukaan politikkoja yli puoluerajojen. Yksi ei demokratiassa kukaan saa mitään aikaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini