Tytti Tuppuraisesta tulevaisuuteen katsova puheenjohtaja SDP:lle

Share |

Maanantai 23.1.2017 klo 16:29 - Ville


15871549_1384824004895238_2177013932334689669_n.jpgSDP kokoontuu ensi viikon perjantaina Lahteen valitsemaan puolueellemme puheenjohtajaa. Valitsemme henkilön, jonka tehtävä on viedä SDP 2020-luvulle. Helsinkiläisenä puoluekokousedustajana minun valintani SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi on kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Elämme maailmassa, Euroopassa ja Suomessa suurten haasteiden keskellä. Minun näkemykseni mukaan SDP tarvitsee johtoon poliittisesti kokeneen, yhteistyökykyisen, Eurooppa orientoituneen, kansainvälisen ja rohkeasti tulevaisuuteen katsovan puheenjohtajan. Hyvistä ehdokkaista paras valinta on Tytti Tuppurainen. Hänen tammikuun alussa julkaisema ohjelma maalaa kuvan rohkeasta, mutta toisaalta jalat maassa olevasta poliittisesta suunnannäyttäjästä, jollaista SDP ja Suomi nyt tässä ajassa tarvitsee.

Olen tuntenut Tytti Tuppuraisen usean vuoden ajan ja hän ollut minulle merkittävä esikuva politiikassa. Kuten Lännen medialle antamassani lausunnossa viime viikolla totesin, erityisesti tässä ajassa haluan olla tukemassa naista politiikan huippupaikalle. Minulle on tasa-arvotyötä olla mukana Tuppuraisen kampanjassa.
 
Suhteessa miesten ja naisten tasa-arvoon maailma on valitettavasti ottanut viime vuosina askelia taaksepäin. Viime päivinä kadut ympäri maailmaa on täyttynyt ihmisistä, jotka pelkäävät tasa-arvon olevan vaarassa Donald Trumpin presidenttikautena. 

Suomessa SDP:n on jälleen näytettävä tasa-arvontyössä suuntaa. SDP:n riveistä nousi vuonna 1926 maamme ensimmäinen naisministeri Miina Sillanpää, joka toimi Väinö Tannerin hallituksen sosiaaliministerinä. Vuonna 2000 SDP:n Tarja Halosesta tuli Suomen ensimmäinen naispresidentti. Tytti Tuppuraisen puheenjohtajakampanja vuonna 2017 on jatkumoa SDP:n pitkälle tasa-arvopoliittiselle linjalle. Uskon, että SDP voi saada Tytti Tuppuraisesta huomiseen rohkeasti katsovan puheenjohtajan ja Suomi loistavan seuraavan pääministerin.

Avainsanat: SDP, puheenjohtajavaali, Tuppurainen, tasa-arvo


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini