Tytti Tuppuraisesta tulevaisuuteen katsova puheenjohtaja SDP:lle

Maanantai 23.1.2017 klo 16:29 - Ville

15871549_1384824004895238_2177013932334689669_n.jpgSDP kokoontuu ensi viikon perjantaina Lahteen valitsemaan puolueellemme puheenjohtajaa. Valitsemme henkilön, jonka tehtävä on viedä SDP 2020-luvulle. Helsinkiläisenä puoluekokousedustajana minun valintani SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi on kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

Elämme maailmassa, Euroopassa ja Suomessa suurten haasteiden keskellä. Minun näkemykseni mukaan SDP tarvitsee johtoon poliittisesti kokeneen, yhteistyökykyisen, Eurooppa orientoituneen, kansainvälisen ja rohkeasti tulevaisuuteen katsovan puheenjohtajan. Hyvistä ehdokkaista paras valinta on Tytti Tuppurainen. Hänen tammikuun alussa julkaisema ohjelma maalaa kuvan rohkeasta, mutta toisaalta jalat maassa olevasta poliittisesta suunnannäyttäjästä, jollaista SDP ja Suomi nyt tässä ajassa tarvitsee.

Olen tuntenut Tytti Tuppuraisen usean vuoden ajan ja hän ollut minulle merkittävä esikuva politiikassa. Kuten Lännen medialle antamassani lausunnossa viime viikolla totesin, erityisesti tässä ajassa haluan olla tukemassa naista politiikan huippupaikalle. Minulle on tasa-arvotyötä olla mukana Tuppuraisen kampanjassa.
 
Suhteessa miesten ja naisten tasa-arvoon maailma on valitettavasti ottanut viime vuosina askelia taaksepäin. Viime päivinä kadut ympäri maailmaa on täyttynyt ihmisistä, jotka pelkäävät tasa-arvon olevan vaarassa Donald Trumpin presidenttikautena. 

Suomessa SDP:n on jälleen näytettävä tasa-arvontyössä suuntaa. SDP:n riveistä nousi vuonna 1926 maamme ensimmäinen naisministeri Miina Sillanpää, joka toimi Väinö Tannerin hallituksen sosiaaliministerinä. Vuonna 2000 SDP:n Tarja Halosesta tuli Suomen ensimmäinen naispresidentti. Tytti Tuppuraisen puheenjohtajakampanja vuonna 2017 on jatkumoa SDP:n pitkälle tasa-arvopoliittiselle linjalle. Uskon, että SDP voi saada Tytti Tuppuraisesta huomiseen rohkeasti katsovan puheenjohtajan ja Suomi loistavan seuraavan pääministerin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SDP, puheenjohtajavaali, Tuppurainen, tasa-arvo

Tytti Tuppuraisesta kestävää luottamusta rakentava johtaja SDP:lle

Maanantai 2.1.2017 klo 14:06 - Ville

SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen tiedetään harkitsevan lähtemistä mukaan helmikuun alussa Lahden puoluekokouksessa järjestettävään puheenjohtajavaaliin. Vetoan tänään yhdessä neljäntoista muun SDP:n aktiivin kanssa Tytti Tuppuraiseen, että hän antaisi myönteisen vastauksen ja asettuisi ehdolle  puheenjohtajavaaliin. Yhteisessä avoimessa kirjeessämme todetaan seuraavaa: 

"Tulevaisuutta ei rakenneta iskulauseilla eikä itsetarkoituksellisella vastakkainasettelulla. Sitä rakennetaan parasta tutkimustietoa laajasti hyödyntäen, ihmisten yhteistyöllä ja eri vaihtoehdoista avoimesti keskustellen.

Ihmiskunnan suuret kysymykset, rauha, kestävä kehitys ja ympäristöstä huolehtiminen, vaativat voimien kokoamista kansainvälisesti. Sitä edellyttää myös näiden tavoitteiden toteutumiselle välttämättömän liberaalin demokratian, kansanvallan puolustaminen. Ihmiset Suomessa, Euroopassa ja maailmassa ansaitsevat nykyistä parempaa politiikkaa.

SDP valitsee helmikuun alussa Lahdessa puolueelle puheenjohtajan ja samalla ehdokkaan pääministeriksi. Kokous on tärkeä ei vain puolueen, vaan myös Suomen ja täällä asuvien ihmisten kannalta. On pystyttävä pysäyttämään kehitys, joka lisää eriarvoisuutta ja osattomuutta sekä tukahduttaa tulevaisuudenuskon.

Tarvitsemme puolueen johtoon poliittisesti kokeneen, yhteistyökykyisen, kansainvälisen ja rohkeasti tulevaisuuteen suuntaavan puheenjohtajan, joka kykenee yhdessä muiden kanssa hahmottamaan kestävän linjan puolueelle. Mielestämme kansanedustaja ja Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen on paras ehdokas SDP:n puheenjohtajaksi. Toivomme, että hän antaa suostumuksensa puheenjohtajakilpaan. Tiedämme, että Tytti Tuppuraisella on kannatusta sosialidemokraattien keskuudessa. Häntä arvostetaan myös puolueen ulkopuolella."

Ulpu Iivari, puoluekokousedustaja, Helsinki 

Elisa Gebhard, puoluekokousedustaja, Helsinki

Rakel Hiltunen, puoluekokousedustaja, kaupunkineuvos, Helsinki

Susanna Huovinen, kansanedustaja, Jyväskylä

Maunu Ihalainen, kanslianeuvos, Vantaa

Liisa Jaakonsaari, Euroopan parlamentin jäsen, Oulu

Ville Jalovaara, puoluekokousedustaja, kaupunginvaltuuston jäsen, Helsinki

Markku Kainulainen, puoluekokousedustaja, Oulun Eläkkeensaajien pj.

Tarja Kantola, puoluekokousedustaja, kansalaisjärjestötoimija, Helsinki

Liisa Emilia Komminaho, Oulun ty:n puheenjohtaja

Ville Kopra, puoluekokousedustaja, Espoo

Tage Lindberg, puheenjohtaja, TUS, Helsinki

Laura Lindeberg, TUS, Helsinki

Eila Nevalainen, puoluekokousedustaja, Helsinki

Maria Nyroos, puoluekokousedustaja, Helsinki

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: SDP, puheenjohtajavaali, Lahti, puoluekokous, Tytti Tuppurainen