Terveiset Porin puoluevaltuustosta

Share |

Sunnuntai 17.11.2019 klo 14.39 - Ville


SDP:n puoluevaltuuston sääntömääräinen syyskokous järjestettiin 16-17.11 Porissa. Osallistuin kokoukseen Helsingin edustajana varapaikalta. Kokouksessa käytiin poliittista tilannekeskustelua ja tehtiin päätöksiä sääntömääräisistä asioista. Kaikki SDP:n ministerit olivat lauantaina paikalla ja esittelivät toimialansa keskeisiä kysymyksiä. Lauantai-iltana kokousedustajat oli kutsuttu Porin kaupungin vastaanotolle kaupungintalolle.

Kokouksessa korostettiin tarvetta alkaa valmistua ajoissa keväällä 2021 järjestettäviin kunnallisvaaleihin.  Vaalien kannalta on eriarvoisen tärkeää onnistunut ehdokasasettelu. Puoluevaltuusto päätti yksimielisesti aiemman esityksen pohjalta, että jatkossa voidaan järjestää neuvoantavia jäsenäänestyksiä puheenjohtajasta. Ensi kesäkuun Tampereen puoluekokouksen osalta tämä tarkoittaa, että jos maaliskuun 2020 alkuun mennessä on ilmoittautunut useampi pj-ehdokas, äänestys järjestetään.

Tunnelma kokouksessa oli myönteinen, vaikka myös puoleen kannatuksesta käytiin poliittisen tilanteen yhteydessä keskustelua. Puoluejohdon näkemyksenä välittyi, että kun vasta puoli vuotta toimineen hallituksen toimet alkavat näkyä kansalaisten arjessa, se näkyy positiivisesti myös kannatusluvuissa. 

Avainsanat: SDP, puoluevaltuusto, Pori, puoluekokous, jäsenvaali


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini