Villenkallion kaava lautakunnassa 3.5.

Maanantai 2.5.2022 klo 14:45 - Ville

Kaupunkiympäristölautakunnan päätettävänä on huomenna Vuosaaren Villenkallion kaava, josta olen saanut jokin verran viestejä. Kiitokset niistä! Suhtaudun kielteisesti kaavaan liittyvään suunnitelmaan purkaa nämä kuvassa näkyvät Airoparintien tien viihtyisät ja hyväkuntoiset rivitalot. Toivon, että huomenna lautakunta vielä harkitsisi asiaa ja ottaisi huomioon asukkaiden, vuosaarelaisten järjestöjen ja myös kaupungin museon lausunnossaan esittämän kritiikin.

Ylipäätään se, että Vuosaaren asukasmäärää ollaan jälleen kerran kasvattamassa ilman, että kaupunki on kyennyt järjestämään nykyiselle asukasmäärälle toimivia terveyspalveluja, on asia mitä en pidä kestävänä tapana kehittää kaupunkia. Olen ehdottanut jo aiemmin, että kaavoituksen yhteydessä pitäisi antaa palvelutakuu. Tässä olisi nyt Helsingillä aika ottaa kokonaan uusi käytäntö ja suunnitella miten peruspalvelut Vuosaaressa ja muissa lähiöissä saadaan vastaamaan asukaslukua.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vuosaari, Villenkallio

Kirpparilla Kalliossa

Perjantai 31.8.2012 klo 22:15 - Ville

Olin viime torstaina toistamiseen tänä kesänä Dallapénpuiston kirpputorilla Kalliossa myymässä ystäväni kanssa käyttämättömäksi jääneitä kirjoja ja taloustavaraa. Järjestäjät olivat toivottaneet myös kunnallisvaaliehdokkaat  tapahtumaan tervetulleiksi näyttämään väriä ja päätimme vastata kutsuun. Myynnillä kartutimme hieman vaalikassaa ja samalla oli mukava jälleen aistia minulle jo lapsuudesta tutun kaupunginosan tunnelmaa. Isovanhempani asuivat aikanaan Kalliossa lähellä kirpputoripaikkaa ja Kalliossa tuli siksi lapsuudessa vietettyä paljon aikaa.

Tapahtuma oli urbaania kaupunkikulttuuria parhaimmillaan. Paikanpäällä oli iltapäivän ja alku-illan aikana satoja ihmisiä myymässä ja muutama tuhat ihmistä liikkeellä kiertelemässä ja ostamassa. Katusoittajat esittivät musiikkia ja monia kieliä kuuli puhuttavan. Kirpputori oli sitoutumattoman Kallio-liikkeen järjestämä ja mainonta siitä oli tapahtunut pääosin sosiaalisessa mediassa.

Helsinkiin, erityisesti Kallion alueelle, on viime vuosina syntynyt paljon tämän kirpputorin kaltaista varsin sponttaania asukastoimintaa. Myös perinteisiä kaupunginosatapahtumia järjestetään tähän aikaan vuodesta useilla asuinalueilla Helsingissä. Niissä monissa on tullut jo kierrettyäkin. Asukasaktiivisuuden ja sosiaalisuuden lisääntymistä Helsingissä on pidettävä kaikin puolin positiivisena asiana, joka vahvistaa myönteistä kuvaa Helsingistä elävänä ja kansaivälisenä kulttuurikaupunkina.

sam_2750.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kaupunkikulttuuri, Kallio,