Psykiatrian päivystystilanne Helsingissä

Perjantai 28.10.2022 klo 10.29 - Ville

Helsingin valtustoon kyselytunnilla oli 26.10.2022 esillä kysymykseni Psykiatrian päivystystilanne Helsingissä


"Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri sulki 3.10.2022 alkaen viikon varoitusajalla psykiatrisen päivystyksen Malmin sairaalasta. Nyt ainoastaan Haartmanin sairaalan päivystys Meilahdessa auttaa Helsingissä akuuteissa mielenterveysasioissa. Tieto toisen palvelupisteen sulkemista oli vaikeasti ymmärrettävä, sillä kaikki sairaalapäivystys on viime aikoina ollut koko Uudellamaalla pahasti ruuhkautunut ja odotusajat kohtuuttoman pitkiä.

Mielenterveyspalvelujen jonotusajat on Helsingissä muutenkin liian  pitkät. Tietojeni mukaan esimerkiksi Myllypuron matalankynnyksen mielenterveyspalvelupisteessä Mieppissä ensimmäinen vapaa aika on tällä hetkellä kuukauden päästä. Ei voida puhua matalan kynnyksen palvelusta, jos ajan saaminen kestää kuukauden. Matalankynnyksen palvelusta pitäisi saada apua kävelemällä ovesta sisään.

Kysyn, miten Helsinki näkee HUS:n nopean päätöksen sulkea Malmin psykiatrian päivystyksen? Sovittiinko tästä kaupungin kanssa? Mikä on matalan kynnyksen nopeiden mielenterveyspalvelujen saatavuus tällä hetkellä Helsingissä?"

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mielenterveyspalvelut, Helsinki