Ylen SDP:n puheenjohtajagallup

Share |

Tiistai 25.2.2014 klo 18:36 - Ville


Ylen Ajankohtainen Kakkonen julkaisi tänään SDP:n puoluekokousedustajaksi valituille ja sellaiseksi ehdolla oleville viime viikolla suunnatun galluptiedustelun tulokset. Sain Helsingissä tähän tehtävään ehdolla olevana pyynnön osallistua mielipidetiedusteluun, mutta vastasin kohteliaasti, että jätän tämän gallupin nyt tällä kertaa väliin ja seuraavassa perustelen miksi ottamatta sen enempää kantaa varmasti keskustelua herättäviin kyselyn tuloksiin.

Yleensä pyrin aina ottamaan osaa erilaisiin tiedusteluihin, mitä kaupunginvaltuutetun roolissa saa usein median taholta, mutta nyt perustelin ratkaisuani sillä, että puheenjohtajaehdokkaita saattaa tulla lisää ja nykyiset ehdokkaat eivät ole vielä edes julkaisseet ohjelmaansa.

Itse kyselyssä oli myös eräitä sen tulokseen mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä, miksi koin, että gallup kyselyiden aika ei ole vielä.  Ylen saatteessa kerrottiin, että neljä demaripiiriä kolmestatoista ei ollut lähtenyt mukaan kyselyyn. Vaikka tämä luvattiin ottaa huomioon tulosten analysoinnissa, niin tämä saattaa unohtua nyt, kun tuloksia lähipäivinä tulkitaan.  On myös hyvä huomata, kuten kyselyn vastauksista käy ilmi jossain piireissä edustajat on valittu ja joissain, kuten meillä Helsingissä, vasta äänestetään edustajista.  

SDP:n johtopaikkojen vaalinnoista on tehty jo Helsingin Sanomien toimesta koko kansalle suunnattu kysely ja nyt tämä Ajankohtaisen Kakkosen gallup.  On tietenkin myönteistä, että se kuka SDP:tä johtaa seuraavat kaksi vuotta herättää runsaasti kiinnostusta, mutta henkilögallupeja tärkeämpää on nyt käydä puolueen jäsenkunnan parissa rakentavaa keskustelua SDP:n tulevaisuuden linjasta. Puoluekokoukseen on vielä useampi kuukausi aikaa. Vaikka puheenjohtajan rooli on keskeinen, puolue on kaikki jäsenet ja tulevaisuudessakin tarvitaan koko tämän joukon yhteistyötä sekä politiikan tavoitteiden määrittelyssä että niiden toteuttamisessa. 

Avainsanat: YLE, SDP,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini