Työtön tarvitsee muutakin kuin taloudellista tukea

Perjantai 10.7.2015 klo 11:46 - Ville

Työttömyys saa hetkeksi inhimilliset kasvot, kun pääluottamusmiehet kommentoivat järkyttyneinä ennakoitavissa olevia tuhansien työntekijöiden irtisanomisia.


Suomi on edelleen työkeskeinen yhteiskunta, jossa työelämän ulkopuolelle jäävä tuntee itsensä ulkopuoliseksi. Työttömyyttä tarkastellaan meillä pitkälti kansantalouden näkökulmasta, vaikka se on ennen kaikkea yksilöiden ja perheiden tragedia.


Työttömyyden henkiseen rasittavuuteen tulisi kiinnittää Suomessa nykyistä enemmän huomiota esimerkiksi tarjoamalla psykologipalveluita ja perustamalla vertaistukiryhmiä. Se, että asiointi on siirretty verkkoon, ei ole tässä suhteessa hyvä asia. Työn menettämisen aiheuttaman henkisen sokin hoitamiseen on löydettäviä uusia keinoja, jotta maamme selviävää nykyisestä vaikeasta taloustilanteesta.

Mielipidekirjoitus Helsingin Sanomissa 10.7.2015.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työllisyys, työttömyys, Salo, Microsoft

Laajasalon päiväkotien tilaongelmat ratkaistava viipymättä

Keskiviikko 21.1.2015 klo 18:48 - Ville Jalovaara, Mari HolopainenHelsingin Uutiset (14.1.) kertoi viiden Laajasalossa ja Jollaksessa olevan päiväkodin tilanahtaudesta, jonka johdosta lasten vanhemmat ovat ilmaisseet huolensa Helsingin varhaiskasvatuslautakunnalle.

Viraston tilamitoitusohjeen tulkinnan seurauksena 21 lapselle mitoitetussa tilassa on hoidossa lähes 30 lasta. Se, että osa päivästä vietetään eri ryhmissä, ei riitä poistamaan tilanahtaudesta aiheutuvaa rasitusta. Hyväksyessään erityisesti uusia tiloja koskevat varhaiskasvatuksen tilanormien muutokset vuonna 2013 Helsingin valtuusto edellytti, että lasten terveyttä ja hyvinvointia ei saa huonontaa.

Vastakkaista lupauksista huolimatta näin näyttää nyt käyneen. Varhaiskasvatuslakiluonnos takaisi yli 3-vuotiaille 21 lapsen ryhmät. Helsingin esimerkit osoittavat, että selkeille ryhmäkokomääräyksille on tarve. Helsingin on ryhdyttävä viipymättä toimenpiteisiin päiväkodeissa havaittujen ryhmäkoko- ja tilaongelmien ratkaisemiseksi.

Mari Holopainen, kaupunginvaltuutettu (vihr)

Ville Jalovaara, kaupunginvaltuutettu (sd)

Mielipidekirjoitus Helsingin Uutisissa 21.1.2015

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pävähoito, Laajasalo, Helsinki