Vuosaaren yörauhasta

Keskiviikko 17.8.2022 klo 20:48 - Ville

Olen saanut vuosaarelaisilta viime viikkoina useita viestejä koskien äänekästä autolla hurjastelusta Staran varikon vieressä olevalla kentällä jäähallin lähellä. Tämä tapahtuu öisin ja valvottaa pohjois-Vuosaarta. Olen ollut tästä Staraan yhteydessä useita kertoja. Tänään sain tiedon, että asian hoito ”on annettu Staran kunnossapidon yksikölle ja suunnittelu paikoitusalueen suhteen on käynnissä”. On tietysti mahdoton laittaa joka paikkaan esteitä, missä tällaista ajoa tapahtuu. Liikennevalvonta on poliisin tehtävä. Heidänkin resurssinsa on rajalliset, mutta toivotaan, että tämä asian nyt saadaan näillä toimin rauhoittumaan.  

1 kommentti .

Valtuustoaloite: Aurinkolahden liikenneturvallisuuden parantaminen

Maanantai 6.6.2022 klo 13:06 - Ville

Jätin Helsingin valtuusto kokouksessa 1.6.2022 seuraavan valtuustoaloitteen:

Vuosaaren Leikosaarentiellä ja Aurinkolahden puistotiellä autojen ylinopeudet ja liikenneturvallisuuden vaarantuminen on jatkuva huoli. Alueella sijaitsee useita kouluja ja päiväkoteja, joiden lapset liik-kuvat alueella. Leikosaarentiellä ja Aurinkolahden puistotiellä moottoripyörien, mopojen ja autojen yöllinen ”kortteliralli” on jokakesäinen asukkaita valvottava harmi. Asukkailta saamieni viestien mukaan molemmilla teillä kiihdytellään ja kaasutellaan kesällä kovaäänisesti harvase yö, eikä 30 km/h nopeusrajoitusta noudateta. Ratkaisu asiaan voisi olla, että korttelissa sallittaisiin yöaikaan liikennemerkein vain tonteille ajo. Tämän valvonta on poliisin vähäisten resurssien takia vaikeaa. Tämän takia ehdotan valtuustoaloitteella, että Aurinkolahden puistotielle Aurinkolahden peruskoulun eteen ja Leikosaarentielle Jauhajankujan rakennetaan ajohidasteet.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vuosaari, Aurinkolahti, liikenneturvallisuus, valtuusto

Eduskuntavaaliehdokkaaksi 2023

Maanantai 6.6.2022 klo 12:22 - Ville

Kiitos tuesta kaikille minua Helsingin demarien esivaalissa äänestäneille. Vahva kannatus oli iloinen yllätys. Keväällä 2023 olen siis ehdolla eduskuntaan. Pohdin ehdokkaaksi lähtemistä huolella. Minulla on pian kymmenen vuoden kokemus valtuustotyöstä ja ajattelin, että haluan tarjota osaamiseni nyt eduskuntavaalin kautta helsinkiläisten käyttöön. Vuosaarelaista lähiöiden ääntä ja toisaalta poliittisen historian dosentin ulkopoliittisia näkemyksiä tarvitaan Arkadianmäellä.  Ajatukseni on kampanjoida erityisesti eri lähiöissä niin idässä kuin lännessäkin.  

Eduskuntavaalityössä pienikin apu on suuri apu. Jos olet innostunut liittymään tukiryhmääni laita viestiä.  Kesälomien jälkeen pidämme tukiryhmän ensimmäisen tapaamisen. ville.jalovaara@gmail.com

Kommentoi kirjoitusta.

Sähköpotkulaudat lailla järjestykseen

Maanantai 6.6.2022 klo 10:01 - Ville

Helsingin Sanomat kertoi (2.6.) Helsingin käsiin räjähtävästä sähköpotkulautavyörystä. Kaupunki on yrittänyt säädellä lautojen pysäköintiä yrittäjien kanssa käymiensä keskustelujen kautta. Sinänsä hyvää tarkoittavat sopimukset eivät auta, jos lautojen määrä kaksinkertaistuu. Nyt on viimeistään selvää, että tilannetta ei korjata vapaaehtoisjärjestelyillä, vaan liikenneministeriön on erittäin nopealla aikataululla laadittava laki, joka tuo kunnollisen säätelyn lautojen käyttöön, pysäköintiin ja määrään keskustassa. Muuallakin Euroopassa tähän on pystytty, joten varmasti myös Suomessa. Suomen kaupungeissa on voitava kulkea niin, ettei tarvitse pelätä kompastuvansa näihin joka paikassa rötköttäviin menopeleihin.

Mielipidekirjoitus Helsingin Sanomissa 6.6.2022

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsinki,

Historiallinen Nato-hakemus on lähellä

Torstai 12.5.2022 klo 10:26 - Ville

Valtiojohtomme kannattaa odotetusti sitä, että Suomi hakee nopeasti Nato-jäsenyyttä. Historiallinen päätös on lähellä. Suomen johdon kyky toimia konsensushakuisesti ja päämäärätietoisesti nopeasti muuttuneessa Euroopan turvallisuustilanteessa on arvokasta. Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuun lopussa muutti maailmaa tavalla mitä emme toivoneet ja tähän on reagoitava päättäväisesti. Uskon ja toivon, että SDP ottaa ensi viikonlopun puoluevaltuustossa selkeän myönteisen Nato-kannan.

Kommentoi kirjoitusta.

Ehdolla eduskuntavaaliehdokkaaksi

Torstai 5.5.2022 klo 14:15 - Ville

Olen päättänyt lähteä mukaan SDP:n Helsingin piirin jäsenäänestykseen huhtikuun 2023 eduskuntavaaliehdokkaista. Tosimielellä ehdokkaana oleminen on sen verran vaativa projekti, että päätöstä piti hetki miettiä.  Minulla on pian kymmenen vuoden kokemus valtuustotyöstä ja ajattelen, että haluan tarjota osaamiseni nyt eduskuntavaalin kautta helsinkiläisten käyttöön. Vuosaarelaista lähiöiden ääntä ja toisaalta poliittisen historian dosentin ulkopoliittisia näkemyksiä tarvitaan Arkadianmäellä. Valtuustotyötä jatkaisin tietenkin samalla tarmolla kuin tähänkin asti. Äänioikeutettuja tässä vaalissa ovat SDP:n helsinkiläiset jäsenet. Kesäkuun alussa tiedetään, keitä ehdokkaaksi on valittu. Jos kannatusta riittää, sitten alkaa varsinaisen vaalityön suunnittelu ja tukiryhmän kokoaminen.

Kommentoi kirjoitusta.

Villenkallion kaava lautakunnassa 3.5.

Maanantai 2.5.2022 klo 14:45 - Ville

Kaupunkiympäristölautakunnan päätettävänä on huomenna Vuosaaren Villenkallion kaava, josta olen saanut jokin verran viestejä. Kiitokset niistä! Suhtaudun kielteisesti kaavaan liittyvään suunnitelmaan purkaa nämä kuvassa näkyvät Airoparintien tien viihtyisät ja hyväkuntoiset rivitalot. Toivon, että huomenna lautakunta vielä harkitsisi asiaa ja ottaisi huomioon asukkaiden, vuosaarelaisten järjestöjen ja myös kaupungin museon lausunnossaan esittämän kritiikin.

Ylipäätään se, että Vuosaaren asukasmäärää ollaan jälleen kerran kasvattamassa ilman, että kaupunki on kyennyt järjestämään nykyiselle asukasmäärälle toimivia terveyspalveluja, on asia mitä en pidä kestävänä tapana kehittää kaupunkia. Olen ehdottanut jo aiemmin, että kaavoituksen yhteydessä pitäisi antaa palvelutakuu. Tässä olisi nyt Helsingillä aika ottaa kokonaan uusi käytäntö ja suunnitella miten peruspalvelut Vuosaaressa ja muissa lähiöissä saadaan vastaamaan asukaslukua.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vuosaari, Villenkallio

Säkrast för Finland och Sverige gå med i Nato tillsammans

Maanantai 18.4.2022 klo 10:40 - Ville

En aktiv Natodebatt pågår just nu i Finland och Sverige. I Finland kan man se att tiden närmar sig då vi ska ansöka om medlemskap i militäralliansen. Rysslands helt oprovocerade invasion av Ukraina och fullständiga likgiltighet för regelbaserade europeiska säkerhetsstrukturer lämnar inget annat val. Finland måste maximera sin egen säkerhet. Det finns ögonblick i historien när nationen måste vara redo att fatta snabba beslut för att stärka sin självständighet.

Sverige är Finlands viktigaste säkerhetspolitiska partner. Det skulle vara i Finlands och Sveriges intresse att ansöka om Natomedlemskap tillsammans, eftersom vi har övat militärt samarbete redan en lång tid. Om vår Natoansökan väcker politiska eller andra reaktioner i Ryssland är det bäst att möta dem tillsammans. Finlands och Sveriges Natomedlemskap skulle stärka stabiliteten och säkerheten i hela Skandinavien.

Mielipidekirjoitus Hufvudstadsbladetissa ja Dagens Nyheterissä 14.4.2022

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nato, Sverige, Finland

Nato-ratkaisu ei ole mustavalkoinen

Torstai 14.4.2022 klo 15:02 - Ville

Suomessa käydään nyt aktiivista Nato-keskustelua, johon professori Heikki Patomäki otti osaa Vieraskynässään (HS 13.4.). Patomäki puolusti aiempaa Nato-kriittistä kantaansa.
Venäjän Ukrainaan aloittaman hyökkäyssodan vuoksi moni on arvioinut näkemyksiään uudelleen. Koska Putinin Venäjä on heittänyt kaikki sääntöpohjaisen kansainvälisen maailmanjärjestyksen pelisäännöt roskakoriin, se tuskin pysähtyy myötäilyllä. Muun maailman tulee asettaa aggressiolle rajoja, joita ei voi kevyesti ylittää. Jos parhaiten informoitu Suomen valtiojohto näkee, että meidän on nyt parasta liittyä Natoon, tätä tietä on uskallettava kulkea. Missään ratkaisussa ei ole vain hyviä ja huonoja puolia. Näin on ollut ennen merkittävien kansallisten ratkaisujen kohdalla. Niin on myös nyt.


Kommentoi kirjoitusta.

Elämme nyt historian käännekohdassa

Sunnuntai 3.4.2022 klo 13:02 - Ville

Historiassa on ajoittain suuria käännekohtia, jossa yksittäisestä merkittävästä tapahtumasta muodostuu vedenjakajana toimiva käännekohta. Tällainen tapahtuma oli Venäjän helmikuun lopussa aloittama hyökkäys Ukrainaan. Tällä sodalla on ollut hyvin merkittäviä vaikutuksia Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen asemaan ja maassamme käydään aktiivista keskustelua siitä, miten asemaamme tässä tilanteessa tulisi vahvistaa.

Itse en ole aiemmin kuulunut Suomen Nato-jäsenyyden äänekkäimpiin kannattajiin, mutta en myöskään sen vastustajiin. Olen ajatellut moneen muun tavoin, että pärjäämme valitsemallamme tiellä vahvalla itsenäisellä puolustuksella, kehittämällä yhteistyötä muiden länsimaiden kanssa, Nato-optiolla ja valtiojohdon puheväleillä Venäjän johdon kanssa. Nyt olemme tilanteessa, että tämä paketti ei enää riitä.

Venäjä ei ole tällä hetkellä on sääntöpohjaisen kansainvälisen järjestelmän jäsen, vaan kaupunkeja pommittava ja sotarikoksia siviileitä vastaan Ukrainassa tekevä valtio. Venäjä on myös hyökkäämällä Ukrainaan heiluttanut Europaapan turvallisuusjärjestelmän tavalla, joka vaatii Suomea kaikilla tavoilla vahvistamaan omaan turvallisuuttaan.

Me emme myöskään tiedä miten tilanne tästä kehittyy. Venäjän edes nykyisen kaltainen yhteiskunnallinen vakaus ei ole pitkällä tähtäimellä mitenkään selviö, kun maan talous alkaa kunnolla yskiä sodan ja sen takia maalle syystä pakotteiden takia. 1990-luvun alusta tästä on jotain kokemusta. Tällä kertaa asiat voivat mennä huonommin, sillä toisin kuin nyt Neuvostoliitosta syntynyt uusi Venäjä oli väleissä muun maailman kanssa ja sitä pyrittiin monella tavoin tukemaan - sittemmin epäonnistuneessa - kehityksessä kohti demokratiaa.

Tämä kaikki edellä mainittu epävarmuus tarkoittaa oman puolustuskykymme vahvistamista, sotilaallisen yhteistyön tiivistämistä Ruotsin, Yhdysvaltojen ja muiden länsimaiden kanssa. Jos tilanteesta parhaiten informoitu valtiojohtomme näkee, että Suomen turvallisuuden vahvistaminen edellyttää liittymistä Natoon, niin silloin tätä tietä on nyt kuljettava. Uskon, että tasavallan presidentillä, hallituksella ja eduskunnalla on suomalaisten suuren enemmistö tuki toimia nopeastikin tavalla, joka parhaiten vahvistaa turvallisuuttamme.

Suomen turvallisuuspoliittisissa valinoissa meitä kaikki varmasti huolestuttaa Venäjän mahdolliset jyrkätkin reaktiot. Se, että ei tehtäisi mitään olisi tässä tilanteessa kuitenkin suurempi uhka kuin se, että otamme määrätietoisia ja rohkeita askeleita turvallisuutemme vahvistamiseksi. Mikään ratkaisu ei varmasti ole pelkästään hyvä tai huono. Emme tarkkaan tiedä lähikuukaudet tuovat tullessaan meillä ja maailmalla. Kaiken tärkeintä on, että tänä aikana kansamme on sisäisesti mahdollisimman yhtenäinen ja on valmis kohtaamaan mitä historiallinen käännekohta, jota juuri todennäköisesti, nyt elämme tuo tullessaan.

Kirjoitus Uuden Suomen puheenvuorossa 3.4.2022

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: historia, Suomi, turvallisuus, Nato, Ukraina

"Talvikunnossapidon puutteet Helsingissä talvella 2021-2022"

Keskiviikko 30.3.2022 klo 9:45 - Ville

Helsingin valtuustossa on kerran kuukaudessa kyselyntunti, jolle valitaan kaksi etukäteen lähetettyä kysymystä. Tapanani on tehdä aina jokaiselle kyselytunnille joku ajankohtainen kysymys. Tänään keskiviikkona kokoukseen valittiin minun jo aiemmin talvella tarjoama kysymys ”Talvikunnossapidon puutteet Helsingissä talvella 2021–2022”. Apulaispormestarin vastauksen ja keskustelun voi seurata suorana kello 18 alkaen Helsinki Kanavalta.

Lähettämäni kysymys kuuluu seuraavasti:
Kevät on koittamassa, mutta meidän on syytä palata vielä kuluneeseen talveen, joka on ollut runsaan lumentulon takia Helsingissä hyvin haastava liikkumiselle. Itse olen saanut kaupunginvaltuutettuna runsaasti palautetta ihmisiltä siitä, että teiden auraus on kestänyt kauan ja kadut on olleet liukkaat ja heikottamattomat. Harrastan itse Vuosaaressa kesät talvet juoksua ja tiedän missä kunnossa jalkakäytävät ovat. Ne on olleet usein erittäin huonossa kunnossa. Luistimet olisi ollut parempi tapa edetä.
Auraukset ja hiekoitukset on kaupungin ydintoimintaa mikä pitää pystyä hoitamaan lumitalvena kohtuullisessa odotus ajassa. Myös kaupungin palautejärjestelmää tulisi kehittää niin, että talvihoidon ongelmista saa nopeasti ja reaaliaikaisesti tietoa eteenpäin vastuutahoille.
Ilmastotutkijoiden arvioiden mukaan ilmastonmuutoksen edetessä niin sanotut pääkallokelit yleistyvät, kun lämpötila vaihtelee pakkasen ja plussan puolella. Tästä oli juttu Helsingin Sanomissa 18.2.
Kysynkin miten Helsingin kaupunki arvioi talvihoidon onnistuneet tänä talvena ja miten sitä voitaisiin kehittää, että ensi talvi menee paremmin? Mihin pitkän tähtäimen suunnitelmiin kaupunki on ryhtynyt, että vaihteleviin sääoloihin pystytään nykyistä tehokkaammin reagoimaan?

Kommentoi kirjoitusta.

Lautakunnasta hyviä uutisia aloitteestani

Perjantai 4.3.2022 klo 14:08 - Ville

Tiistaina tuli kaupunkiympäristölautakunnasta hyviä uutisia Vuosaaren jäähallin seudun yöllistä rauhoittamista koskeneen valtuustoaloitteeni suhteen. Lautakunta totesi, että ”Vuosaaren urheilupuistossa ongelmakohta on kuitenkin pysäköintialueilla tapahtuva kuminpoltto, joka on tullut ilmi palautteissa ja havaittavissa mm. ilmakuvista. Tästä syystä urheilupuiston alueella kuminpoltto pyritään lopettamaan ensisijaisesti pysäköintialueille tehtävillä muutoksilla. Jos kuminpoltto ei lopu pysäköintialueille tehtävillä muutoksilla ja siirtyy alueen kaduille, niin tällöin tulee harkintaan katualueiden rajoittaminen autoliikenteeltä yöaikaan.”

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vuosaari, jäähalli, Kartano

Musta aamu

Torstai 24.2.2022 klo 12:47 - Ville

Aamun uutiset Venäjän tai voisiko sanoa sen itsevaltaisen johtajan hyökkäyksestä Unkarinaan on järkyttänyt meitä. Suomeen ei valtionjohdon mukaan kohdistu uhkaa, ja meillä on vahvat puolustusvoimat turvaamassa Suomen valtiollista koskemattomuutta. Suomi ei siis ole vaarassa, mutta sopimusperäinen maailmanjärjestys on. Historiantutkijana tarkastelen asioita usein menneisyyden perspektiivissä. Ukraina on minulle tuttu maa, jossa olen muutama vuosi sitten viimeksi vieraillut. Maiden väliset suhteet perustuu siihen, että pitää voida luottaa siihen mitä toinen osapuoli sanoo. Viikkoja Venäjän johto harhautti maailmaa ikään kuin diplomaattisella prosessilla. Lukemattomia valtiojohtajia ja diplomaatteja kävi Moskovassa yrittäen estää sodan. Tämän prosessi varjolla Putin valmisteli sotaa. Nyt jos koskaan koko maailman idästä länteen ja Euroopasta Aasiaan pitää olla yhtenäinen aggression pysäyttämisessä. Uskon ja toivon, että tätä yhtenäisyyttä löytyy.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ukraina, Venäjä

Rastilan leirintäalueesta ja talviuinnista

Torstai 17.2.2022 klo 9:35 - Ville

Kaupunginvaltuustossa käsiteltiin eilen Jape Lovénin (sd.) aloite Rastilan leirintäalueen toimintaedellytysten turvaamisesta. Päätöksen mukaan alue voi jatkaa matkailukäytössä. Tämä oli erittäin hyvä ratkaisu. Käsittelyn yhteydessä tein ponnen ”Hyväksyessään aloitteen kaupunginvaltuusto edellyttää selvitettävän mahdollisuutta avata Rastilan leirintäalueen rantaan yleinen avantouintipaikka, jota leirintäalueen vieraat ja kaupunkilaiset voivat maksua vastaan käyttää.” Se ei kuitenkaan mennyt valtuustossa läpi. Äänet jakautuivat 32 ponnen puolesta ja 3 vastaan. (49 tyhjää).

Olen samasta asiasta jo aiemmin tehnyt valtuustoaloitteen, mutta se ei ole vienyt asiaa maaliin. Työni talviuintimahdollisuuksien lisäämiseksi Vuosaaressa ja Helsingissä kuitenkin jatkuu ja uskon, että tuloksia ennen pitkää nähdään. Toimialalla on parhaillaan tekeillä asiasta laajempi selvitys ja toivon, että siinä yhteydessä myös Vuosaari huomioidaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: helvaltuusto, Helsinki, Vuosaari,

Valtuusto-aloite: Liikennevalot Gustav Pauligintien ja Vuotien risteykseen

Tiistai 8.2.2022 klo 10:37 - Ville

Helsingin Vuosaaressa Gustav Pauliginkadun ja Vuotien välinen risteys on hyvin vilkas. Vuotie on Vuosaaren pääväyliä ja Gustav Pauliginkadun kautta kulkee suuri osa liikenteestä Aurinkolahteen.

Gustav Pauliginkadun ja kauppakeskus Columbuksen väliin rakennetaan parhaillaan useita korkeita taloja, jotka tulevat lisäämään sekä autoliikennettä että jalankulkua alueella. Jo rakennettu kulmatalo heikentää risteyksen näkyvyyttä. Isot rakennustyömaat tuovat vielä pitkään alueelle runsaasti työmaaliikennettä. Vuotien ylittäminen risteyksen kohdalla metroradan yli Golfaajan raitille vievälle sillalle koetaan vaaralliseksi. Asiasta on ollut Vuosaari-lehden mielipidepalstalla kirjoituksia 19.1.2022 ja 26.1.2022. Lisäksi
aihetta on käsitelty Vuosaaressa sosiaalisen median keskusteluissa jo aiemmin.

Ehdotan valtuustoaloitteella, että risteyksen valaistusta parannetaan ja siihen asennetaan liikennevalot. Rakennustyömaiden jatkuessa liikennevalot voivat olla vaikka väliaikaiset ja sen jälkeen niistä tehdään pysyvä järjestely lisäämään Vuosaaren keskusta-alueen liikenneturvallisuutta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vuosaari, Aurinkolahti, liikenneturvallisuus

Talousarvioaloite: tekojäärata Vuosaareen 2023

Tiistai 25.1.2022 klo 9:11 - Ville

Jätin Helsingin valtuuston kokouksessa 19.1.22 seuraavan talousarvioaloitteen Helsingin vuoden 2023 budjettiin:

Viime vuosina luonnon jään saaminen luistelua varten pääkaupunkiseudulle on ollut epävarmaa ja tekojääkenttien merkitys luistelumahdollisuuksien parantamisessa pääkaupunkiseudulla on lisääntynyt.

Vuoden 2020 budjetissa kaupunginvaltuusto päätti uuden tekojääradan rakentamisesta Johanneksen kirkon kentälle Ullanlinnan kaupunginosaan. Helsingin lähiöt tarvitsevat nykyistä enemmän matalan kynnyksen liikuntapaikkoja, joita myös koulut ja päiväkodit voivat käyttää leutoina talvina luisteluun.

Lähes 40 000 asukkaan Vuosaaren kaupunginosasta puuttuu toistaiseksi tekojäärata ja sen rakentamisen aloittamista on alustavasti kaavailtu vuodelle 2024. Sopiva paikka jääradalle voisi olla esimerkiksi Vuosaaren Kartanon liikuntapuiston yhteydessä. Tässä tapauksessa alueen joukkoliikenneyhteyksiä tulisi myös yhteistyössä HSL:n kanssa parantaa niin, että linja-autolla pääsee alueelle hyvin suoraan Vuosaaren keskustasta. Ehdotan talousarvioaloitteella, että Helsingin vuoden 2022 budjettiin varataan varat, jotka mahdollistavat ensi vuonna tekojääradan rakentamisen aloittamisen Vuosaareen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vuosaari, tekojää, luistelu

Talousarvioaloite: Terveydenhoidon resurssipula Vuosaaressa korjataan 2023

Tiistai 25.1.2022 klo 9:06 - Ville

Jätin Helsingin valtuuston kokouksessa 19.1.22 seuraavan talousarvioaloitteen Helsingin vuoden 2023 budjettiin:

Hoitoon pääsy Vuosaaren terveysasemalla on ollut pian parinkymmenen vuoden ajan ongelma, vaikka käytettävissä oleva henkilökunta on varmasti tehnyt asiassa parhaansa. Koronapandemia on tuonut tähän omat erityishaasteensa ja kasvattanut muiden sairauksien hoitovelkaa.

Kiireettömän lääkäriajan odotusaikaa kuvaavia T3-lukuja on viimeksi Helsingissä julkaistu 12.4.2021 ja silloin odotusaika Vuosaaressa oli 42 vuorokautta, kun kaupungin keskiarvo oli 31. Vuosaaren terveysaseman puhelinpalvelussa on myös ollut ajoittain merkittäviä ruuhkia. Vuosaaren alueen toinen

Meri-Rastilan terveysasema suljettiin vuonna 2005, eikä Albatrossin sote-asema ole pystynyt vastaamaan tarpeeseen. Ehdotan, että Meri-Rastilan 2005 suljetun lähiterveysaseman avaaminen uudelleen selvitetään Meri-Rastilan ostoskeskuksen pian alkavan uudistuksen yhteydessä.

Vuosaaren asukasluku tulee lähivuosina kasvamaan useilla tuhansilla jo päätettyjen kaavoitushankkeiden takia, mutta kaupungin sote-palveluita alueella on pikemminkin viime vuosina vähennetty. Tämä ristiriita on aika päättäväisin toimin nyt korjata. Pelkällä asuntorakentamisella palvelut unohtaen ei tehdä viihtyisää ja turvallista kaupunginosaa.

Ehdotan talousarvioaloitteella, että tehdään kattava selvitys mitkä taloudelliset, tila- ja henkilöresurssit vaaditaan sujuvan hoitoon pääsyn takaamiseksi Vuosaaressa ja selvityksen perusteella budjetoidaan tähän tarvittavat varat Helsingin vuoden 2023 talousarvioon.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Helsinki. Vuosaari, sote

Kevään ensimmäinen valtuusto 19.1: lumenkaato, hoitovelka?

Torstai 20.1.2022 klo 9:57 - Ville

Helsingin valtuusto kokoontui eilen kevään ensimmäiseen yli neljän tunnin kokoukseen. Koronatilanteesta johtuen osallistuin kokoukseen etänä kotoa Vuosaaresta.

Kyselytunnilla keskusteltiin lumen kaatamisesta mereen ja toin ilmi kantani, että se pitäisi voida lopettaa ja löytää nopeasti ympäristöystävällisempi tapa hoitaa asia.

Toisessa kohdassa toin ilmi huoleni kiireettömän hoitoon pääsyn pitkistä jonotusajoista Helsingissä ja siitä, että hoitoaikojen tilastoja ei ole huhtikuun 2021 jälkeen julkaistu kaupungin nettisivuilla. Tähän tilastointiin luvattiin korjausta, mutta se ei tietysti itsessään ongelmaa ratkaise. Koronaepidemia on kerännyt hoitovelkaa, jota kiritään vielä pitkään ja kurominen vaati budjettiin erityisresursseja. SDP:n valtuustoryhmä jätti eilen tähän terveysasemien hoitoon pääsyyn liittyvän tärkeän ryhmäaloitteen. Ryhmä tiedottaa asian pian enemmän.

Kommentoi kirjoitusta.

Vuodenvaihtuessa

Perjantai 31.12.2021 klo 11:46 - Ville

Poikkeuksellinen vuosi 2021 alkaa olla päätöksessä. Vuodesta tuli varmasti monelle meille erilainen, kun odotimme. Koronapandemia on edelleen monella tapaa heijastunut arkeemme. Itselleni kuntapolitiikassa keskeinen tapahtuma oli kesän vaalit ja niissä saamani yli kahdentuhannen äänestäjän suuri tuki jatkaa merkityksellisenä kokemani kaupunginvaltuutetun luottamustoimen hoitamista seuraavat neljä vuotta. Tämän luottamuksen varassa tätä työtä tehdään viikosta toiseen.

Uuteen vuoteen näkymät ovat monella tapaa maailmassa melko sumeat, mutta vuodenvaihteessa on hyvä kiinnittää huomiota myös niihin asioihin, jotka antavat toivoa paremmasta.

Hyvää uutta vuotta 2022 kaikille!     

Kommentoi kirjoitusta.

Talousarvio-aloite 8.12.21 Auringonpilkun koulun ulkoasun kunnostaminen

Maanantai 13.12.2021 klo 15:13 - Ville

Jätin Helsingin valtuuston kokouksessa 8.12.12 seuraavan talousarvio-aloitteen:

Vuosaaren Aurinkolahden peruskoulu Auringonpilkun sivukoulun rakennus Villiruusunkuja 4:ssä on ulkoapäin puhdistuksen ja uuden maalin tarpeessa. Syynä lienee läheisen meren ulkoseiniin keräämä kosteus. Koko vuonna 2000 valmistuneen rakennuksen ulkoasu nyt epäsiisti, eikä sikäli siisti ja arvokas, kuten koulurakennuksella tulisi olla. Olen laittanut asiasta palautetta kaupungille, mutta toimiin rakennuksen kunnostamiseksi ei ole ilmeisesti määrärahojen vähäisyyden takia ryhdytty. Ehdotan valtuustoaloitteella, että Helsingin talousarvioon lisätään varat Auringonpilkun ulkoasun kunnostamiseksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aurinkolahti, Vuosaari, koulu

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »